USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кого уособлює пам'ятник з чашкою кави на Кривому Валу? ФОТО

27 Серпня 2013 10:33
Пам’ятник, який встановили у сквері на перехресті вулиць Кривий Вал та Лесі Українки, – це збірний образ луцького інтелігента. Про це під час оперативної наради у міськраді заявив віце-мер Святослав Кравчук. Додав також, що на цей проект з міського бюджету кошти не виділялись.

Так, перший заступник міського очільника заявив: «Зараз всі так активно обговорюють скульптуру, яка стоїть в центрі скверу. Хтось в цьому чоловіка бачить відомого волинського письменника Костя Шишка, хтось – ще когось. Хто пам’ятає, на тому місті колись було кафе «Лакомка», де за чашкою кави любили збиратись представники луцької інтелігенції: письменники, художники, поети. Так, ось, насправді, ця скульптура – це уособлення людини-інтелігента».

Крім того, віце-мер додав, що сквер був оформлений повністю за рахунок міських підприємців, і ні копійки державних коштів на цей проект не виділялось. На цій ноті Святослав Кравчук попрохав поставити крапку в темі, звернувшись до критиків: «Я адекватно реагую на критику, готовий говорити з кожним, хто прийде, і скаже, що не так. А ось тих, кому все не так – я не розумію. Якщо ти так всіх критикуєш, то візьми і покажи, як потрібно!»








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Старий Показати IP 27 Серпня 2013 10:45
Кафе "Лакомка" там ніколи не було. Цікаво, хто дав дозвіл на встановлення цього інтелігента? Кому що здумається, той те і робить. Чому інтелігент з чашкою кави, а не з пляшкою горілки чи коньяку. Так було б цікавіше і реалістичніше.
молодий старому Показати IP 27 Серпня 2013 10:48
так це ж інтелігент, а не алкаш. Тому і без горілки.
Ліка Показати IP 27 Серпня 2013 10:52
А мені подобається! Правда поясненя, що це збірний образ луцького інтелігента, якось не дуже.
гість Показати IP 27 Серпня 2013 10:59
Окуляри як в байкера.
9529 Показати IP 27 Серпня 2013 11:13
Мені схожий на Василь Іванович Зінкевич, в нього така сама ямочка на підборідді
Лучанка Показати IP 27 Серпня 2013 12:01
люблю такі памятники, вони наче застиглі моменти життя, або старі фото....
Микола Показати IP 27 Серпня 2013 12:14
Лучанка вочевидь і є автором цього пам'ятника. Шкода, що ніхто в місті не рахується з думкою його мешканців. Пам'ятаєте, як довго обговорювали, де стояти пам'ятник Кобзареві. А тут раз два і є інтелігент. Вже одне це викликає супротив.
Юрій Показати IP 27 Серпня 2013 12:17
Лакомка була там де тепер ювелірний магазин, так що фактично поруч... І знаєте, нехай краще буде такий ось собі пам'ятник стояти ніж будка з цигарками чи пивом... хоча з пивом теж непогано, але то вже буде не сквер а забігаловка :)
Миколі Показати IP 27 Серпня 2013 12:46
Смішно. Викликає спротив що раз-два і зробили, а не рік "болти болтали" і не "тягли резину" ще рік, як зазвичай це робиться? Я теж мешканець Луцька, як і Ви, і в мене ні сама скульптура, ні те що її встановили без звичної тягомотини, слинобризкання та жування соплів, не викликає ніякого спротиву.
Підтримую до Миколі Показати IP 27 Серпня 2013 23:18
А то скоро стануть вимагати погодження, за які дроти чіплятися тролейбусу, а за які - ні. Влада повинна враховувати думку жителів, але має бути якась розумна межа. Бо як схочеш в місті пукнути, Миколо, то не забудь у громади спитати, де можна і скільки.
Ниця Показати IP 27 Серпня 2013 12:47
Чого ж так слабо фантазуєте, шановні панове скептики? Пляшка горілки... чи пива... Там же магазин "Мисливство" знаходиться! Хай вже чолов'яга буде з пляшкою в одній руці, і з рушницею в іншій... підстрілює якогось нечемного москаля, який так само застиг в польоті... а кров його ллється по усій вулиці... Коли роблять щось - це ж ДОБРЕ! Невже можна тільки критикувати? Гарний пам'ятник! А сквер із ним став ще більш затишним! Дай Боже, щоб він залишився таким і ніякі вандали не доклали зусиль до його "прикрашання"
пішохід Показати IP 27 Серпня 2013 13:09
парковка поруч вбиває красу скверу, машинам не місце Лесі Українки а памятник симпатичний)
кгб Показати IP 27 Серпня 2013 13:30
підтримую тих, хто не розпускає соплів, а щось робить. де ж ті були всі роки, відколи помер шишко, чому вони соплі жували, а тепер, виявляється, їх, великих, забулися запросити і порадитися. та ви повинні були кожен день всі пороги оббивати, щоб щось поставили цій людині, а не розказувати нині байки за свою любов і своє щось краще. пропоную навпроти через вулицю лесі українки зробити теж скверик і поставити в ньому композицію з сашком валентою. агов, ще одні друзі цієї талновитої особистості, десь теж заблукали зі своїми ідеями, а хтось за вас зробить і знов будете соплі соплярити. так що впєрьод. а це направду було б класно: навпроти дві такі легендарні особистості і ми, по вулиці лесі зі своїми дурними звивинами...
Че Показати IP 27 Серпня 2013 13:55
Добрий почин! Побільше б таких скульптур на вулицях міста!
васьок Показати IP 27 Серпня 2013 14:33
але кравчук запиз ...ся
Людмила Показати IP 27 Серпня 2013 14:47
Всім " критиканам" -вам завжди щось не так! Вийдіть і покажіть як треба! Любіть своє місто! Прикладайте зусилля, щоб воно було гарним і ошатним! А не базікаєте!
загреб Показати IP 27 Серпня 2013 15:06
Побольше таких памятников.
Ой!.. Показати IP 27 Серпня 2013 18:04
Ой, триндять усі – як одні, так і інші! Не мав спокою Поет на цьому світі, не дають на тому!.. Чесати язиками, чи то пак "чесати клаву", всяк гаразд...
т Показати IP 28 Серпня 2013 11:47
Мені подобається, хоча доволі неочікувана тематика та образ. Старому - кафе " Лакомка" дійсно колись була недалеко, там пропонували чи ненайсмачніші молочні коктелі в місті. І столики були схожі. Побувавши в інших містах та країнах, з сумом змушена констатувати факт, що з естетичної точки зору, для туриста Луцьк малопривабливий. Подібні бронзові ( а не з вапняку) скульптури можуть надати певний шарм нашим сірим нецікавим вулицям. А критиканам - навчіться для початку сміття після себе прибирати, а то приїждже покоління "лучан" знищили усе що можна...
думка Показати IP 1 Вересня 2013 13:36
більше таких гарних скульптур
Аналогія Показати IP 2 Вересня 2013 16:18
http://prikol.i.ua/view/560061/ стосовно цієї вуличної скульптури у Львові вирували не менші пристрасті, але Леопольд фон Захер-Мазох вистояв )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus