USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Комуністи вже написали новий гімн України.ВІДЕО

25 Серпня 2010 08:44
Комуністична партія України оголосила про закінчення конкурсу на новий український гімн і представила проект нових слів.

Про це 24 серпня повідомила ТСН.

Ще у червні представники КПУ оголосили, що вважають вірш Чубинського занадто сумним, а музику Вербицького занадто жалобною, тому оголосили конкурс на нові слова для головної пісні країни «Стань поетом держави». Одна з умов – музична основа має бути гімном Української Радянської Соціалістичної Республіки. А ось слова треба написати інші.

І от у Луганську 24 серпня обласний комітет Комуністичної партії України презентував проект нового державного гімну.

У презентації взяли участь делегації міст і районів Луганської області, а також Донецька, Макіївки, Харцизька, Шахтарська Донецької області.

За словами лідера луганських комуністів, народного депутата Спиридона Кілінкарова, на конкурс надійшло понад 300 пісень з усієї України.

Переможцем конкурсу став луганчанин Ігор Орцев. Саме його вірш на музику Антона Лебединця виконала на презентації студентка Луганського інституту культури.

Учасники заходу одноголосно схвалили звернення до президента України Віктора Януковича і голови Верховної ради України Володимира Литвина, в якому пропонують внести відповідні зміни до Конституції України, законів України, замінивши Державний Гімн України.

Проект гімну:

Живи, Україно, прекрасна і сильна. На віки-віків нам на щастя дана. З народної волі ти стала єдина, Під сонцем свободи, як цвіт розцвіла.Слава народу великому, слава Господарю долі на рідній землі! Живи незалежна, могутня Державо, Живи Україно, ми діти твої!

Ми разом назавжди від Чорного моря, До сивих Карпат та Донбаських степів. І наші серця заповняє любов'ю, Величність святого Дніпра берегів.

Слава народу великому, слава Господарю долі на рідній землі! Живи незалежна, могутня Державо, Живи Україно, ми діти твої!

Ми працею славимо нашу країну, За честь і свободу, життя віддамо! І віримо свято в свою Батьківщину, Цю віру нащадків ми передамо!

Слава народу великому, слава Господарю долі на рідній землі! Живи незалежна, могутня Державо, Живи Україно, ми діти твої!






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Толік Показати IP 15 Березня 2011 12:17
Новий гімн України Вже воскресла Україна Вже воскресла України Доброта і воля Усміхнулася нам браття Вже щаслива доля Сяє Божа Україна Ми в росі і сонці Благодатно ми живемо У своїй сторонці Душу, тіло ми шануєм Цінимо свободу І докажемо що маєм Ми всі Божу вроду Синє море нам сміється Дід Дніпро радіє Вже на нашій Україні Доленька світліє Браття й сестри ми щасливі На землі живемо Всі красиві, всі вродливі В вічність мир несемо Душу, тіло бережемо Святимо свободу І радіємо що маєм Ми всі Божу вроду А завзяття пісня мила Своє доказала Щастя й волю в Україні Молодь заспівала За Карпати аж відгомін Гомонить степами України слава стала Поміж народами Доброту. любов даруєм На всю волю світу Вже радіємо прекрасні Божого ми цвіту
Вадим до Толік Показати IP 14 Жовтня 2011 14:43
Дякуємо... :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus