USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Китай заманює туристів безмитним шопінгом

25 Березня 2011 14:55
Південнокитайська провінція Хайнань вводить безмитний шопінг для туристів з 20 квітня 2011 року.

Як повідомляє Кореспондент з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ, нововведення буде поширюватися на 18 видів імпортних товарів, однак їх разова покупка не повинна буде перевищувати 5 тис. юанів, що дорівнює трохи більше 6 тис. гривень.

Безмитною пільгою зможуть скористатися туристи віком від 18 років, які залишають Хайнань літаком і не виїжджають за межі Китаю, в тому числі жителі острова.

Про це йдеться в циркулярі про експериментальне введення політики безмитної торгівлі для туристів, які відлітають з території провінції Хайнань (але не виїжджають за межі країни), опублікованому Міністерством фінансів.

Згідно з повідомленням Сіньхуа, для нерезидентів острова цією пільгою можна скористатися не більше двох разів за рік, а для резидентів острова - один раз за рік.

У рамках нововведення буде відкрито два магазини такс-фрі, які будуть розташовуватися в адміністративному центрі Хайнаню Хайкоу і курортному місті Санья.

Крім того, у циркулярі наголошується, що до списку з 18 видів товарів, вільних від мит, входять ювелірні прикраси, художні вироби прикладного мистецтва, годинники, парфуми, косметика, ручки, шовкові шарфи, краватки, одяг, взуття, ремені, валізи, сумки, спорттовари та інше.

Відповідно до тексту циркуляра, турист повинен придбати ці товари у вищевказаних магазинах такс-фрі і оплатити їх на місці. Під час вильоту покупця з Хайнаню товари будуть доставлені в аеропорт, де він зможе отримати свої покупки в спеціальній зоні аеропорту за документом, що посвідчує особу, або довідкою про покупку. Також він може взяти їх з собою в салон літака.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus