USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Київ уперше проведе Всесвітній газетний конгрес

7 Травня 2011 16:52
Президент України Віктор Янукович надіслав офіційного листа керівництву Всесвітньої асоціації видавців газет та новин з пропозицією провести Всесвітній газетний конгрес і Всесвітній форум редакторів у 2012 році в Києві.

Як повідомляє Телекритика , вперше ця ініціатива була озвучена Віктором Януковичем у жовтні 2010 року під час зустрічі з генеральним директором організації Крістофом Ріссом.

Тоді ж президент Всесвіньої газетної асоцації (WAN-IFRA) Гевін О'Pеллі заявив, що запрошення від президента України буде розглянуто наглядовою радою протягом кількох наступних місяців.

Віктор Янукович переконаний, що проведення в Києві форуму та конгресу сприятиме подальшому розвитку свободи слова, у тому числі національних медіа: «Проведення цих заходів у Києві є важливим кроком для України у європейському поступі. Це ще раз підтвердить вибір України як держави, яка прагне укріплення демократичних цінностей, серед яких свобода слова та преси - невід'ємна складова», - йдеться у листі.

Президент вважає, що Київ матиме усі можливості забезпечити проведення такого масштабного заходу.

Довідково:
Всесвітня асоціація видавців газет та новин (WAN-IFRA) є некомерційною, недержавною організацією, яка створена в 2009 році в результаті злиття двох організацій: Всесвітньої асоціації газет (World Association of Newspapers) та IFRA, дослідницької та сервісної організації видавничої галузі. Ці дві організації мають 110-літню історію представництва світової преси.

Зараз Асоціація представляє понад 18 тисяч видань, 15 тисяч сайтів і понад 3 тисячі компаній у більш як 120 країнах світу.

Всесвітня асоціація видавців газет та новин має статус офіційного консультанта, який представляє інтереси газетної індустрії в ЮНЕСКО, ООН і в Раді Європи. Один із напрямів діяльності - захист та просування економічної незалежності газет як необхідної умови для цієї свободи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus