USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Лазолван» оштрафували за неправдиву рекламу

16 Березня 2010 14:51
Антимонопольний комітет України вирішив оштрафувати австрійську компанію Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG на 1 мільйон гривень за розповсюдження оманливої рекламної інформації про лікарський засіб «Лазолван».
Таке рішення АМКУ ухвалив на засіданні 16 березня. Про це «proUA» повідомили в прес-службі АМКУ.
Як встановив АМКУ, австрійська компанія Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG проводила у 2009 році в Україні низку рекламних акцій щодо просування лікарського засобу «Лазолван», у рамках яких замовила виготовлення рекламного ролику, який транслювався на українських телеканалах. У цьому ролику поширювалося твердження: «Кашель вилікує вам, звільнить подих – Лазолван». Цей слоган подавався як у звуковому, так і у візуальному вигляді, посилюючи рекламний ефект. Крім того, у ролику додавалося посилання на реєстраційні посвідчення Міністерства охорони здоров’я.
За висновками розслідування АМКУ, поширювана рекламна інформація щодо фармацевтичних властивостей препарату «Лазолван» є неточною і такою, що вводить в оману споживачів. На думку комітету, у споживачів створювалося враження, що цей лікарський засіб повністю лікує гострі та хронічні захворювання дихальних шляхів: грип, простуду, гострий та хронічний бронхіт, пневмонію.
Насправді, відзначають в АМКУ, «Лазолван» є муколітичним засобом і вживається для полегшення відхаркування мокротиння та для секретолітичної терапії, що зменшує прояв таких простудних симптомів.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus