USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Лучанка презентувала унікальні обкладинки книг. ФОТО

2 Травня 2012 13:02
Українські модельєри, художники та дизайнери презентували оригінальні обкладинки для книг під час показу Kyiv Publish Fashion Days. Зокрема лучанка Ірина Жичук на показі представила три унікальні обкладинки до творів «Отелло» Шекспіра, «Анна Кареніна» Льва Толстого та «Маленький принц» Сент-Екзюпері.

Подія відбулася в рамках культурно-видавничого фестивалю «Штурмові загони Гутенберга», - повідомляє Gazeta.ua.

По всій залі Інституту журналістики (місці проведення показу) розвішані книги, сторінки з журналів, оригінальні шрифти. Посеред залу височіє арт-об'єкт Ірини Озаринської – переважки з книг. Суть цього творіння полягає в тому, що на дощечку по обидва боки одночасно повинні сісти дві людини, але сісти так, щоб гора книг, яка розміщена посередині дощечки, не впала.

Далі по залу – різноманітні виставки: обкладинок, закладок до книг, ілюстрацій, розмальованих олівців, арт-буків. Одразу біля входу до зали – ринг для книг. Гості мають змогу спробувати себе в битві видань. Для цього потрібно одягнути спеціальне спорядження – костюм книги та штовхатися із суперником в аналогічному одязі.

Неподалік – моделі готуються до показу. Останні поради та вказівки організаторам дефіле дає піар-менеджер Анна Рябошапка. Студенти-звукооператори перевіряють апаратуру, а ведучі повторюють слова.

Художниця Ірина Жичук з Луцька на показі представила три унікальні обкладинки до творів «Отелло» Шекспіра, «Анна Кареніна» Льва Толстого та «Маленький принц» Сент-Екзюпері. До обкладинок Ірина пошила три авторські сукні, що об'єднувались спільною концепцією – котами, які на одному платті «душили» модель, на іншому – «лежали» під потягом, а на третьому – просто спали на подушці.

Модельєр Олександр Васильєв поєднав власну сукню з твором Стендаля «Червоне та чорне», створивши цілий образ дівчини-книги з велетенським червоним ірокезом та довгим чорним платтям.

Сергій Данчинов для Дому Моди «Idol» презентував дві обкладинки на книги Франца Кафки «Перевтілення» - у вигляді скульптури таргана, та Оскара Уайльда «Портрет Доріана Грея» - у вигляді розбитої картини.

«Читання має стати модним. Людям подобається робити трендові та популярні речі. А саме ця подія й покликана привернути увагу до того, що література та читання – це модно й стильно. Якщо Kyiv Publish Fashion Days набудуть такого ж масштабу як Kyiv Fashion Week, то читачі з нетерпінням чекатимуть нових видань, як зараз чекають на нові колекції одягу», - прокоментувала Ольга Покровська, директор модельного агентства Angel Fashion Studio, що організувало показ та дефіле моделей.

«Ми хочемо, аби молоді фахівці, студенти та випускники вузів, мали змогу обмінюватись досвідом, власними думками та ідеями. Видавничу справу потрібно «ростити» ще змалечку – зі студентства та перших кроків влаштування на роботу», - додали організатори фестивалю Ірина Батуревич та Оксана Хмельовська.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Філя Показати IP 2 Травня 2012 15:17
Брєд
D Показати IP 2 Травня 2012 22:42
Яке убожество.
хаос Показати IP 3 Травня 2012 09:26
чим би дитя не бавилося...аби не лізло у політику!
мама Показати IP 4 Травня 2012 00:59
Дивні Ви, люди. Самі щось, окрім потусити, робили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus