USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани розповіли, коли вони запалюють свічку

19 Серпня 2013 08:01
Коли у 2012 році пророкували кінець світу, бабуся принесла із церкви свічку. Я запитала: якщо справді буде кінець світу, хіба свічка врятує нас? Вона нічого не відповіла. Кінця світу так і не сталося, тож не вийшло перевірити ту теорію. Чи мають волиняни у своїх домівках свічки і для чого їх використовують, журналісти «Слова Волині» запитали на вулицях Луцька.

Юрій, майстер з натяжних стель:
– Звичайно, у домі є свічки. Це Cтрітенська свічка, відповідно її запалюємо на Стрітення. Також вона допомагає від грому і різних стихійних явищ. На день пам’яті жертв Голодомору теж обов’язково запалюємо свічку. На Паску у нас свічка горить доти, поки не згорить.

Ольга, викладач англійської мови:

– У домі завжди є свічки, бо у нас часто вимикають світло, особливо після грози. Ми в селі живемо. Іноді й просто так приємно в колі друзів запалити свічечку. Люблю декоративні, гарні свічки. Часто купую оці звичайні ароматизовані «таблеточки», бо маю спеціальні свічники для них. Багато маю подарованих, мені подобається, коли дарують свічечку гарну. Щодо громовиці, то з такою метою не запалюємо свічку. Я ходжу до протестантської церкви. Вірю в Бога, але не пов’язую це зі свічками, це більше треба пов’язувати з серцем.

Марія, пенсіонерка:
– Свічки вдома маю. Запалюю, коли світла нема. Громовицю я не признаю, треба, в першу чергу, коли гроза, двері й вікна закривати. То більше поможе, як та свічка, головне – аби все закрите було. Все від Бога залежить: стукне, то стукне.

Анатолій, пенсіонер:
– Вдома є свічки, але ними ніхто не користується. Декоративні стоять на годиннику збоку. Буває, зрідка користуємось, щоб торт прикрасити. Чесно кажучи, мені запах воскових свічок не подобається, він мені зайвий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus