USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанин випадково збудував енергоощадний будинок. ФОТО

21 Січня 2011 17:23
Лучанин Юрій Редько, вирішивши збудувати будинок оригінальної форми, не думав, що це дозволить йому економити тепло.

Хата має круглу форму. Господар помешкання Юрій Редько зізнається, що, починаючи будувати житло, не планував економити. Просто, оскільки дуже любив геометрію та точні науки, то і взявся зробити оригінальне власне житло.

«Цей будинок – це геометрія за шкільною програмою. Я довго міркував як це зробити і вибрав форму правильного трикутника, у якого всі сторони та кути рівні», - розповідає Юрій Редько.

Він пояснює, що його будинок – це фактично правильний трикутника із округленими краями.

Звісно, із такою роботою лучанин мав більше паперової тяганини ніж зі звичайним будинком. Крім того, недешево обійшлося і саме будівництво. Адже тут скрізь – ручна робота. Довелося шукати спеціальних майстрів, які правильно і точно виклали стіни та звели будинок.

Господар зізнається, що за рахунок незвичної форми йому вдається серйозно економити на опаленні: «Відомо, що найшвидше охолоджуються кути будинку – з них виходить тепло. А в мене немає їх», - пояснює Редько.

Просто кажучи економія у чоловіка виходить за рахунок того, що зовнішні стіни будинку – меншої площі – бо заокруглені. Відтак і теплообмін із навколишнім середовищем – менший, - стверджує господар.

«Житлова площа мого будинку- 140 квадратних метрів. При цій площі я маю на 16 відсотків менше площі периметру будівлі, за рахунок чого і економлю», - запевняє Редько.

Доводить до ладу свою хату Юрій Редько уже 10-й рік. В одній половині будинку вже живуть батьки, а над своєю половиною господар ще працює.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Tarantino Показати IP 21 Січня 2011 18:42
Тю! Я думав - то про Бондаря
VSC Показати IP 21 Січня 2011 18:51
Не удержался. Дом представляет из себя трехгранную призму, в основании которой лежит равносторонний треугольник, правильно я понял? Так вот, при площади дома 140 ка м, длина стороны треугольника будет составлять около 18 м, суммарная длина всех сторон соответственно 54 м. Для сравнения дом, представляющий из себя прямой параллелепипед с квадратным основанием и площадью 140 кв. м будет иметь длину стороны основания 11,8 м, а периметр составит 47,2 м. Что на 7 м меньше периметра "треугольного дома". Значит суждение, что «Житлова площа мого будинку- 140 квадратних метрів. При цій площі я маю на 16 відсотків менше площі периметру будівлі, за рахунок чого і економлю» - неверно. Если учителя математика найдут кучу ошибок в моих суждения, готов заранее посыпать голову пеплом, учебник последний раз брал в руки сто лет назад. Идеальной формой, где при наименьшей длине стен, получается наибольшая площадь есть круг. Вот если бы он построил круглый дом, тогда его суждения были бы верными.
Не математик, але уважний до VSC Показати IP 21 Січня 2011 21:30
Ви неуважно читали. Будинок - саме КРУГ. І саме тому там найбільші площа при найменшій довжині зовнішніх стін. Як я з тексту зрозумів - це не трикутник, а саме КОЛО. ОСь же пише: "правильний трикутника із округленими краями" Тобто трикутник, навколо якого описане коло. (до речі, до редакції у тексті, який я цитую - описка, виправте)
VSC до Не математик, але уважний Показати IP 22 Січня 2011 15:29
"Він пояснює, що його будинок – це фактично правильний трикутника із округленими краями." - цитата из текста. Кстати, я тоже не математик, но что "Будинок - саме КРУГ." в тексте нигде нет, а плана строения не приложили. :) А если бы был план, тогда и спора бы не было.
Не математик, але уважний до VSC Показати IP 22 Січня 2011 15:48
Початок другого абзацу: "Хата має круглу форму". Подумайте логічно: візьміть рівносторонній трикутник і заокругліть у нього сторони - що вийде? Коло
VSC до Не математик, але уважний Показати IP 22 Січня 2011 16:12
Вы так доверяете печатному Веб-слову? Для девочки или мальчика, тиснувшего это заметку, нет никакой разницы между кругом и окружностью. Да, и потом, что это за геометрический термин "круглая форма"? Не припоминаю такого из школьного курса, да и из верхнего тоже :). Я прекрасно могу построить равносторонний треугольник и вписать или описать, но фигня ведь получится.
Не математик, але уважний до VSC Показати IP 23 Січня 2011 10:03
Якби не довіряв - то й не читав би. Ясно, що цей сайт - не еталон "печатного слова", але кращого я не бачив. І, мені здається, не треба в звичайній новинці шукати точних геометричних термінів.
киця до VSC Показати IP 27 Січня 2011 14:07
Власник будинку - мій сусід.Будівля справді круглої форми.
1 Показати IP 21 Січня 2011 21:42
Таки схоже на круг. От лише вікна в такому будинку теж би пасували круглі..
Українець Показати IP 21 Січня 2011 23:01
Згадав анекдот, про те як Пєтька і Чапаєв побудували круглий будинок,щоб "білі" не могли підкрастися зненацька ,а потім мали проблеми,бо не було куди "за угол сходить"
Advokat Показати IP 22 Січня 2011 14:21
to vse zvu4ajno syper,ale jak tam mebli rozstavljatu, 4u mebli takoz okrygloj formu??????!!!!!!!!!!!!! zrobit foto zseredunu bydunky......
Лучанин Показати IP 22 Січня 2011 14:37
Найбільш енергоощадні будинки, форма яких наближається до круга. Тобто планувати найкраще будинки квадратної, прямокутної форми. У формі букви Г і т.д. більші енерговтрати.
Опа! до Лучанин Показати IP 22 Січня 2011 18:39
А, якщо говорити про об'ємну форму енергоощадного будинку, то він, напевне, має мати форму кулі (як витікає з вищесказаного). Ге-ге-ге
Вадим Показати IP 22 Січня 2011 17:01
Адвокат перейшов на латинь. Це, очевидно, від надлишку розуму? І таке буває.
Advokat Показати IP 23 Січня 2011 14:18
to Вадим: du kannst mich am Arsch lecken..... це на рахунок розуму ))))))
сергій Показати IP 25 Лютого 2011 06:28
а яким чином, технологічно, витримати заокрулення при будівництві?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus