USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк відгуляв «Волинський Великдень». ФОТО. ВІДЕО

17 Травня 2013 10:42
Святова шоу-програма «Волинський Великдень» за участі близько сотні артистів різних вікових груп відбулась у Луцьку 16 травня.

Проект відомої волинської співачки Тетяни Ціхоцької «Волинський Великдень» п’ятий рік поспіль збирає повний зал охочих відчути атмосферу весняних та Великодніх народних святкувань, багато з яких зародились і збереглись зі стародавніх дохристиянських часів виключно в українській традиції.

Яскраве динамічне шоу подали на одному подиху, де поєднались народні традиції, пісні та народні молодіжні забави та танці, виконуються веснянки, гаївки та українські романси.

Разом із відомими солістами: Тетяною Ціхоцькою та вокальною групою за участі Оксани Штембурської, Юлії Шевчик та Тетяни Сороки, повного складу чоловічого вокального квартету «Акорд», жіночого вокального ансамблю «Передзвін», у концерті брали участь дитячі колективи: дитяча фольк-студія «Жайворонки», ансамблі танцю «Волинянка» та «Волиняночка», ансамбль народної музики «Джерела», маленькі солістки,Анастасія Павлось та Анна Конзера, юна декламаторка віршів Даринка Деменік. В окремих сценах були задіяні актори облмуздрамтеатру, які доповнювали картинку дійства влучними образами.

У коментарі «Волинським новинам» Тетяна Ціхоцька розповіла, що підготовка до «Волинського Великодня» розпочалась одразу після Різдва.

«Тому, чим пізніше Пасха, тим більше часу на підготовку», - поділилась мисткиня. Найбліьше часу, за словами Ціхоцької, пішло на підготовку дітей, які відвідують фольклорну студію під її керівництвом, оскільки це маленькі дітки і вони потребують більше уваги у підготовці.

Підтримати відому волинську співачку, за її словами, приходить вся її родина: мама та тато, рідна сестра з чоловіком та дітьми, тітки та племінники.

Особливих забобонів та прикмет у Тетяни Ціхоцької немає, але є речі, які вона намагається взяти з собою у гримерку – це своєрідні обереги та подарунки близьких людей, утім обов’язково вона бере із собою іконку.

Разом із тим, співачка підмітила, що напередодні концерту вона має проблеми зі здоров’ям горла, і це вже традиційне її випробування.

Співачка розповіла, що вона отримує велике задоволення від того, що виконує у своєму концерті твори, більшість із яких є традиційними сезонними.

«Якщо говорити про репертуар концерту, то він взагалі є цікавий тим, що в ньому багато творів, музику до яких я написала сама. Часто, знайшовши цікавий текст пісенний, я не знаходила музики. Багато хто навіть не сумнівається, що це народні твори, хоча ніколи їх не чув», - поділилася Тетяна Ціхоцька.

Наступного дня після концерту мисткиня вирушає на зйомки до Києва, де на «Першому національному» записуватиме пісню «Повій , вітре на Вкраїну» з дуетом «Світязь», яка, до слова, також увійшла до фіналу національного хітпараду на першому національному радіо «Промінь».

Концерт завершився, а вдячна волинська публіка не втомлювалась дарувати артистам квіти та гучні овації.

















































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Thor Показати IP 17 Травня 2013 11:55
Йорий Клоц на контрабасе )))))
андрiй76 Показати IP 17 Травня 2013 12:22
Волинь моя-земля моя,краса моя...Ти завжди у моєму серці,де б я не був...
Знайка Показати IP 17 Травня 2013 19:09
Чудовий був концерт!Успіхів пані Ціхоцькій та маленьким даруванням!
K+Ko Показати IP 17 Травня 2013 20:17
Acapella від АКОРДУ і ПЕРЕЗВОНУ - клас!!!
Valentuna Показати IP 19 Травня 2013 20:12
Шкода всіх тих, хто це диво не спостерігав... Успіхів усім учасникам! Найперше - пані Ціхоцькій!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus