USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лише у 3 пострадянських державах не обмежують доступ до інтернету

3 Жовтня 2013 15:30
Україна перебуває в списку країн з вільним інтернетом. Такими є результати дослідження Freedom House «Свобода інтернету» за 2013 рік, інформує «Радіо Свобода».

Цього року, згідно з дослідженням, Україна отримала 28 балів, у 2012 кількість балів становила – 27 (цей результат був кращим за цьогорічний).

Крім України, до списку країн з вільним інтернетом з пострадянських держав потапили також Грузія і Вірменія, яка замикає список країн з вільним інтернетом, йдеться у повідомленні.

«Попри те, що Україна в останні роки не досягла значного прогресу в користуванні інтернетом і цифровими технологіями, щоб посилити громадянське суспільство, жителі України насолоджуються досить вільним доступом до інтернету», – мовиться в доповіді.

Експерти назвали Іран, Кубу й Китай серед країн, які найбільше обмежують доступ до інтернету. Свобода інтернету також систематично обмежується в Білорусі, Пакистані й Узбекистані. Азербайджан, Казахстан, Киргизстан і Росію фахівці вважають частково вільними.

В усьому світі свобода інтернету за останній рік скоротилася, заявляє Freedom House. На думку аналітиків, це явище викликане збільшенням можливостей для спостереження, новими правилами управління веб-контентом. Також зросла кількість арештів користувачів соціальних медіа. Водночас активісти стають все обізнанішими про ймовірні загрози, відзначають фахівці базованої у США правозахисної організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АСЯ Показати IP 3 Жовтня 2013 15:43
Якій вільний інтернет ,про що ви говорите ,я вас умаляю .Одному інкримінують від 2-до-6 років тюрми за вільний інтернет...
поліщук до АСЯ Показати IP 3 Жовтня 2013 16:16
вільний це не значить - безкоштовний. а якщо накосячив то нехай і відповідає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus