USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки людей досі не мають доступу до інтернету та чим це загрожує

12 Вересня 2022 00:26
Станом на сьогодні 2,9 мільярда людей не мають доступу до інтернету. Здебільшого, це жінки з країн, що розвиваються.

Про це йдеться в матеріалі Politico, передає УНІАН.

Дані, опубліковані минулого року Міжнародним союзом електрозв’язку (МСЕ), агентством ООН з інформаційних і комунікаційних технологій, продемонстрували глобальне зростання використання інтернету. У 2021 році оціночна кількість людей, які користувалися інтернетом, зросла до 4,9 мільярда (у 2019 році було 4,1 мільярда).

Попри прогрес, пов’язаний з розширенням доступу до інтернету і мобільних послуг, більше третини населення світу і багато підприємств у всьому світі залишаються без доступу до мережі.

За оцінками, з майже 3 мільярдів людей, які все ще не в мережі, 96% живуть у країнах, що розвиваються. Ці люди в переважній більшості мешкають в найменш розвинених країнах. Там на даний час інтернетом користуються менше 25% населення.

Жінки особливо маргіналізовані: приблизно чотири з кожних п’яти в найменш розвинених країнах все ще не мають доступу до мережі.

Незважаючи на те, що кількість людей, які перебувають у мережі, збільшилася, сотні мільйонів з них можуть користуватися інтернетом не часто. Вони стикаються з проблемами, як-от спільне використання пристроїв, низька швидкість з’єднання, перебої в роботі мережі.

Ці обмеження можуть серйозно вплинути на те, наскільки продуктивно вони проводять час в мережі, і робить розрив в підключенні навіть більше, ніж показують офіційні дані.

Багато хто з тих, хто ізольований від цифрових технологій, стикаються з обмеженим доступом до освіти та життєвою бідністю.

А перешкод для підключення до мобільного зв’язку та інтернету безліч. Це доступність мережі і пристроїв, і нерозуміння переваг його використання, і відсутність контенту на мовах цих людей. Для тих, хто не вміє читати і рахувати, також існують бар’єри.

Сьогодні світ розглядає доступ до інтернету як необхідність на рівні з житлом, їжею, чистою водою і електрикою. Десять років тому Фінляндія оголосила широкосмуговий зв’язок законним правом. А ООН в 2011 році назвала його глобальною потребою, підкресливши необхідність подолання розриву в цифрових технологіях і можливості підключення.

Важливість електрозв’язку визнається в звітах МСЕ і ЮНЕСКО, в яких підкреслюється необхідність широкосмугового зв’язку для реалізації Цілей сталого розвитку ООН, прийнятих в 2015 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus