USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лицарський турнір «Стародавній Луцьк. Епоха доблесті». ФОТОРЕПОРТАЖ

19 Жовтня 2013 16:16
Щоб позмагатися у лицарській фехтувальній майстерності до Луцька приїхали учасники з різних міст України. Цей фестиваль назвали «Стародавній Луцьк. Епоха доблесті». Гості свята на один день перенеслися в середньовічне місто, відчули силу і доблесть, побачили на власні очі запеклі бої лицарів, скуштували справжню їжу тих часів, − розповідають організатори заходу.

«Такі заходи для туристів популяризують Луцьк як середньовічний багатогранний культурний центр», − каже один із організаторів турніру, голова правління Асоціації регіонального розвитку Петро Гоцалюк.

Майже півсотні лицарів змагалися у масових боях, «п’ять» на «п’ять», у двобоях із мечем та щитом і просто озброєні мечами. Були представники з Києва, Сум, Львова, Рівного, Стрия та Кам’янця-Подільського.

«У Луцьку дуже гарно, чудовий замок і щирі люди, які приходять вболівати за лицарів. Луцьк має чудове географічне розташування. Є багато міжнародних лицарських турнірів. І було б добре, якби саме сюди приїжджали гості з Європи. У них є чому повчитися, та й нам є що показати», − каже керівник клубу історичної реконструкції «Айна Бера» (Київ) Олексій Лялюшко.

Також глядачі турніру мали можливість ознайомитися із культурою, історією та звичаями народів, які проживали на території середньовічного Луцька, відвідати ярмарок ремесел, скуштувати українські страви, а також спробувати влучити у мішень з історичного лука.

Зазначимо, що це вже другий захід цього року такого типу – у липні дівчата хизувалися старовинним вбранням під час фестивалю «Волинська княжна».













































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Отакіпироги Показати IP 20 Жовтня 2013 00:52
"Також глядачі турніру мали можливість ознайомитися із культурою, історією та звичаями народів, які проживали на території середньовічного Луцька, відвідати ярмарок ремесел, скуштувати українські страви." Автор взагалі був там? "Зазначимо, що це вже другий захід цього року такого типу – у липні дівчата хизувалися старовинним вбранням під час фестивалю «Волинська княжна»." Дві дівчини у типу національних костюмах це: "хизування стародавнім вбранням". Це новини чи твір на тему: "а добре було якби" ?
Серж Показати IP 20 Жовтня 2013 14:44
та коли вже почнете писати про те, що БУДЕ ВIДБУВАТИСЯ В ЛУЦЬКУ!? яка користь з того, шо вже БУЛО!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus