USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Матісс, Фарада і чудо світу. ЩО СВЯТКУЄМО, КОГО ВІТАЄМО

31 Грудня 2009 11:04
Сьогодні свій день народження відзначають сер Ентоні Хопкінс, актор Вел Кілмер і танцюрист Микола Цискаридзе.
У 1869 році народився французький художник Анрі Матісс, лідер течії фовістів – яскравого і експресивного напрямку «диких звірів» у живописі.
У 1908 році в українському містечку Бучач народився Сімон Візенталь – український єврей, всесвітньо-відомий мисливець на нацистів, який пережив холокост.
31 грудня 1930 року народився актор Анатолій Кузнецов. Через 3 роки, 1933 року, народився актор Семен Фарада.
72 роки відзначає сьогодні сер Ентоні Хопкінс – британський актор, виконавець відомої ролі Ганібала Лектора у фільмі «Мовчання ягнят», за яку отримав «Оскара». 50 років виповнюється актору Велу Кілмеру.
Цього дня 61 рік тому народилась «королева диско» Донна Саммер – американська виконавиця в стилі ритм-н-блюз. Володарка 6 премій «Греммі».
В 1973 році народився один із найвідоміших танцюристів і балетмейстерів сучасності Микола Цискаридзе – прем’єр Большого Театру Росії .
Сьогодні останній день святок за старим стилем «Щедрець».
 
31 грудня в багатьох католицьких країнах в честь міфічної перемоги Папи римського Сильвестра І над змією Левіафану святкується День святого Сильвестра. Словосполучення «іти на Сильвестра» означає «святкування Нового Року».
Цієї ночі дванадцятою ніччю закінчувався Йоль – середньовікове святкування зимового сонцестояння. Це ніч народження нового року, нового життєвого циклу.
1870 року англійський архітектор, інженер і археолог Джон Вуд виявив на південь від Ізміру на семиметровій глибині руїни сьомого чуда світу – легендарного храму Артеміди Ефеської.
У 1968 році здійснив випробувальний політ перший у світі надзвуковий пасажирський літак Ту-144.
31 грудня 1999 року Борис Миколайович Єльцин добровільно припинив виконання повноважень Президента РФ і передав повноваженя Володимиру Путіну.
 
Дорогі читачі «ВН»!
Ми щиро вітаємо Вас із останнім днем 2009 року – року Бика. Роком, який був достатньо важким і напруженим, та водночас – дуже цікавим і насиченим.
Бажаємо Вам зустріти Новий рік яскраво, радісно і щиро!
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus