USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мешканці села на Волині їдять їжаків. ВІДЕО

21 Липня 2013 19:00
Печеного їжака може приготувати кожна господиня у селі Столинські Смоляри Любомльського району на Волині. Таку страву тут люблять всі і зовсім не гидують. Запевняють, смаженого їжака і хочеться, і колеться.

Про це йдеться у сюжеті програми «Максимум в Україні» на IСTV.

«Впольованих їжаків на Волині відгодовують, як поросят до Великодня», - йдеться у сюжеті.

Сільській голова села Столинські Смоляри Анатолій Корнелюк каже, що їжаків їдять не тільки у їхньому селі, а й у Франції та Казахстані.

Місцевий мешканець Іван припускає, що на розведенні їжаків можна зробити непоганий бізнес.

Волинські гурмани розповідають, що на смак смажений їжачок нагадує запечену качку, втім він м’якший за пташку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Unikalka Показати IP 21 Липня 2013 19:14
жесть
Зефір Показати IP 21 Липня 2013 19:15
Я і за бесплатно того їжака не з'їла. Фе.
сидоров Показати IP 21 Липня 2013 21:15
Невже на Волині голод? І невже журналюгам доставляє насолоду показувати цих уродів?
Шляхтич オレクシ до сидоров Показати IP 12 Липня 2014 18:50
Не "уродів", а "почвар", prosze pana! ))) А коли серйозно - що в цьому саме по собі лихого? Адже йдеться не про повальне "геноцидування" їжаків! От коли б справа ("бізнес", доречі!) діцшла до цього - тоді так! Справедливості ради, варто визнати, що, знаючи деяких наших, ризик такий справді є: так що ці побоювання виглядають небезпідставними. Та найдосадніше, що в цьому разі, боюся, зиск буде не селу та району, яке могло б на цій основі розвинутися в пристойний туристичний центр - а кількох ділків та можновладців, які можуть все монополізувати... Історія, нажаль, у нас надто поширена й відома. (Цепеша на них немає!)
sa10 Показати IP 21 Липня 2013 21:40
Наша розповідь про їжачка Про маленького неслухняного Як спіткала малого біда Вже не жвавого, не рум’яного...
Каріна Показати IP 21 Липня 2013 23:24
шо тим людям бракує? безліч тварин вбивається для їжі, безліч для одягу..так вже й до їжаків, малих, хороших, беззахисних добрались...мало свиней чи кур в селі? о_О
Шляхтич オレクシ до Каріна Показати IP 12 Липня 2014 18:53
Ні, взагалі по справедливості, коли вже хтось так вподобав їжаків - то їх варто для цього спеціально і розволити, а не шарпати природу. Тут з громадою цілком солідарний. Адже чи не будете, панове-браття, заперечувати, що ЦЕЙ варіянт - був би загалом прийнятним? А то так справді: як переїдатимемо їжаків - то потім volens-nolens доведеться перейти на змій... ((
мирек Показати IP 22 Липня 2013 01:18
ну и уроды
777 Показати IP 22 Липня 2013 01:24
садистов господинями стали называть.срочно этих уродов в психушке проверить а село на карантин закрыть-они завтра начнут жрать собак и людей из Луцка
Юра до 777 Показати IP 10 Вересня 2018 11:37
Во Франции жаб едят.... - СРОЧНО НУЖНО ЗАКРЫТЬ ФРАНЦЫЙЙЙУУУ))) В Казахстане - КОНЕЦ !! Срочная эвакуация ! ))))) В Рассейе - бухают в метро аптечное га*но и едят крыс !! Срочно вызвать НАКРКОКОНТРОЛЬ ! ))))))
я холодна Показати IP 22 Липня 2013 02:17
тА це жахіття справжнє!!! У Головні собак їдять, у Смолярах їжаків...скоро полішуки перейдуть на котів... ПОДУРІЛИ!!! Де захисники тварин? Чи психіатри? Чи міліція?
Шляхтич オレクシ до я холодна Показати IP 12 Липня 2014 18:55
Ні, ну не варто ж аж так! Або тоді будьмо послідовними, і пересаджаймо тоді любителів курей та яловичини, до прикладу. А то корови, кури й качки тоді виходить - чим не люди? (Чи то пак "не тварини"?) Зважмо, що за Основними Положенням Конституції України всі мають ОДНАКОВЕ право на життя. )))
Шляхтич オレクシ до Шляхтич オレクシ Показати IP 12 Липня 2014 18:56
(Даруйте: не "за ... Положенням", а "згідно з ...Положенням").
кулінар Показати IP 22 Липня 2013 07:35
Взагалі-то їжак-старовинне циганське їдло. Вони їдять його запеченим на вогнищі. Село спробувало раз і пішло-поїхало... На порозі прогнозованого вченими ВСЕСВІТНЬОГО ГОЛОДУ питання пошуку альтернативних джерел харчування є особливо актуальним. Нерозуміння цього сьогодні обернеться проблемами вже завтра.
Шляхтич オレクシ до кулінар Показати IP 12 Липня 2014 18:57
І, між іншим, корейське також. (Хоча це, звісно, також не повний перелік).
Тетяна Показати IP 22 Липня 2013 09:20
Я розумію, що це гординя, але не дарма людей з Полісся не дуже люблять у нас. Безумовно, замість того, щоб вирощувати худобу, важко працювати на полі, розводити садки та пасіки, легше піти в ліс та винищувати все живе навколо... Прикро... Мене дивує одне : вони не бояться, що природа жорстоко помститься за подібну наругу та порушення балансу.
111 до Тетяна Показати IP 22 Липня 2013 12:28
Їм не помститься. А вам - так. Вони й червяків їстимуть, а в місті хіба плісняву з ванних кімнат обшкрябувати.
иван Показати IP 22 Липня 2013 10:20
шкода -що люди так поступають ? а якби хоть одного из них так приготовали як булоб смачно ?
етнолог Показати IP 22 Липня 2013 13:34
А рибку не шкода? Її теж майже всю виловили.А дких качок, гусей, зайців? Столенські Смоляри і Підманево - це села, де осіли цигани. Їжаки - це їхній національний делікатес. Тому не в полішуках тут справа,а в тій традиції, яка перейшла від предків-циган. У Столенських Смолярах люди вважають, що саме через особливості "їжачого" харчування тут хворіють рідше, ніж у навколишніх селах. Їдять вони тих їжаків з правіку і вистачає. Більше шкоди вони мають від автотранспорту, який чавить їх нещадно. То може ще й їзду поліськими дорогами заборонити заради збереження природи? Хто їв, той і буде їсти. Я не зміг, хоч полозів, молюсків та іншу гидоту на службі їсти доводилось. Головне, щоб на їжаків не почали полювати тотально чи обробляти місця їх проживання гербіцидами, бо тоді пропадуть, як зайці.
Вова Показати IP 22 Липня 2013 13:40
колись так сталося що на гряді довелося скуштувати печеного в печі їжака. звісно перед тим я в незовсім цензурній формі висловився на адресу тих хто його привіз. їжаки загинули під комбайном і спеціально їх не нищили. мяско було дуже жирне і ситне, якби не шкода тваринок то ще б з задоволенням скуштував. а тих хто "жене бісюка" на полішуків, скажу, що я зовсім не полішук, але багато "розумних" тут дописувачів їдять гниле зіпсоване невідомого походження м*ясо, процвілі кури-гриль оброблені чудо-хіміками і вчать усіх як жити. їдьте у францію і там на рахунок жабенят висловіться, є шанс бути посланими російською мовою у відому адресу. а чоловік хоче зробити бізнес - молодець, неспивається, не мак сіє і торгує ним. хай його плани здійсняться - попит буде однозначно!
марко Показати IP 22 Липня 2013 16:44
А я поліщук, тому вранішню молитву завжди закінчую словами: "Дякую, тобі, Боже, що я явно не дурніший за тих жидів і москалів, які населяли Луцьк до мене".
Любомльчанин Показати IP 22 Липня 2013 20:21
Сюжет би повністю правдивий був, як би не одне "але" - наскільки я знаю, оцей бовдур, анатолій корнелюк"- "баринь" вже як три роки не голова...
иван Показати IP 22 Липня 2013 21:17
коли ви вже будети сити не голодни щоб флора и фауна а також тварини вид вас немали страху : Заведить ферми из страусами а в шашьк запустить крокодилив продукти забезпечини-тильки через рик-два крокодилив буде до 1000 а там милиони
Unikalka Показати IP 22 Липня 2013 22:07
У Сюжеті мова про Анатолія Корнелюка, може уе Максимум стареньку інфу використвав у програмі
Луцький Показати IP 23 Липня 2013 10:11
Да... А багато інших "уродів" їдять корівок (індуси в шоці), курочок, качечок, свинок (тут в шоці вже євреї), овечок, коників (так, саме так, а з чого ковбаса та, що з м'ясом?), індиків та багато іншого))) Іжачки, що у Червоній книзі??? Хай їдять тим більше, що їм смакує))))
Шляхтич オレクシ до Луцький Показати IP 12 Липня 2014 18:59
(А Самураї (коли вже про те зайшла мова) - з УСІХ "в шоці"...))) ).
тьху! Показати IP 23 Липня 2013 14:09
ага, може, якраз вдавляться...
Ковельчанин Показати IP 23 Липня 2013 14:49
На скільки я чув, не всі їжаки придатні до споживання, а тільки певний тип (їх розрізняють за формою рильця). Ще цікавий факт. В сусідніх селах жителів Столенських називають "голєндрами". Чув теорію, що це перекручене слово "голландці", тобто це переселенці з Голландії. Може звідти і такі традиції?
юлія Показати IP 6 Серпня 2015 11:41
їжачки дуже смачні
Макс до юлія Показати IP 18 Серпня 2019 00:42
Юлічка.а ти їла колючих?і як тобі?
Ната Показати IP 22 Листопада 2019 15:05
На Україні є зникаючий вид - їжак вухатий, занесений в Червону Книгу. Ст. 248 Кримінального кодексу України (порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істотну шкоду, а також незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадських робіт на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин (від 2,5 до 10 діб), або обмеження волі на строк до трьох років. Задумайтесь що ви лишете своїм нащадкам.
Йожик Показати IP 6 Січня 2020 15:59
Вам що м'яса мало??? Чи ви голодаєте люди ходять з розуму як можуть.... жах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus