USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Як волиняни удобрюють і засівають поля

7 Квітня 2024 15:12
У селі Городище Луцького району – розпал весняних робіт. Хоч багато чоловіків мобілізувалися, селяни вправно удобрюють та засівають поля, городи.

Як розповідають місцеві, військовослужбовці допомагають своїм сім’ям у полі та біля дому, коли мають відпустку, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У нас і жінки здорові. Там воює один хлоп, то зараз поїду йому ячмінь сіяти. Треба трошки допомогти, – каже місцевий мешканець. – У нас на підприємстві не пенсіонери, а хлопці на броні. Як позабирають, то хто буде робити? То ж 100 тисяч гектарів землі. На хорошій техніці працюють, не те, що колись, – руки повідривало і пенсії не заробили. А зараз хлопці мають пенсію по 6000-7000 гривень. Тоді дуже тяжко робили і що заробили? По 2000 гривень пенсії. Я на тракторі працював, потім бригадиром. І то тяжкі трактори були, гусеничні».

Читати ще: Третя посівна в умовах війни: з якими проблемами зіштовхнулися фермери на Волині

Як додає інший місцевий житель, у селі через кожні дві хати люди мають трактор. Тому дають раду своєму господарству і допомагають сусідам.

«Для себе мають і допомагають тим, у кого немає техніки. Проблеми в цьому немає», – каже чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus