USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міліція перечитає сторінки користувачів «ВКонтакте»

7 Липня 2010 10:58
МВС України має намір перевірити всі сторінки «Вконтакте» на наявність порнографії.

Головний радник голови МВС України Костянтин Стогній заявив, що так міліція почне боротьбу з незаконними матеріалами в інтернеті, - повідомляють «Подробиці».

Він відзначив, що в міністерстві одним з головних розповсюджувачів подібних матеріалів вважають соціальну мережу «ВКонтакте». У першу чергу міліція буде шукати фотографії і відеозаписи з дитячою порнографією, сценами вбивств і насильства. А вже потім з їх розповсюдженням буде боротися особливий департамент. Втім, поки невідомо, хто увійде до складу підрозділу, і яким чином буде організована її робота.

Наміри МВС передусім спрямовані на встановлення повного контролю над мережею, стверджують експерти. «Боротьба з порно - це привід для повного контролю користувачів мережі. Якщо вони отримають контроль над акаунтами, то отримають і загальний доступ до мережі, який зможуть використовувати вже, як їм захочеться, навіть у політичних цілях», - розповів керівник компанії Proloject у складі групи компаній Advanter Group Антон Білецький.

На сьогодні близько 80% інтернет-користувачів є учасниками соціальних мереж. При цьому «Вконтакте» прописалися 70% від загального їх числа. Отже, отримавши контроль над одним сайтом, МВС візьме під свій контроль практично всіх українських інтернет-користувачів.

За твердженням ЗМІ, «Вконтакте» містить понад 240 тисяч порно-роликів. І хоча власники соціальних мереж заявляють про безперервну боротьбу з «клубнічкою», потік подібного матеріалу дуже великий, а боротьба з ним буде тривати вічно.

Модератор одної із соціальних мереж підтвердив, що значна частина щоденної роботи - це видалення порно, яке користувачі постійно завантажують на сайт. При цьому деякі ЗМІ стверджують, що у «ВКонтакте» ніхто не бореться з порно. Якщо в «Однокласниках» ця робота проводиться постійно, то «ВКонтакте» можна лише поскаржитися на той чи інший контент, запевняє Білецький.

У цієї проблеми є й інша сторона. Стогній відзначив, що якщо Служба безпеки України буде фільтрувати сайти або закривати їх, відразу ж з’являться звинувачення у наступі на свободу слова. Втім перегляд користувальницьких повідомлень і доступ до будь-якої особистої інформації і без того є посяганням на свободу слова.

Білецький зазначив, що користувачі просто стануть менше довіряти соціальним мережам або перейдуть в закордонні мережі, які наші служби контролювати не можуть. Приміром, нашим правоохоронцям ніколи не судилося домовитися з Facebook, тому простіше почати з «Вконтакті»

Українські силовики мають намір обговорити перспективи створення департаменту по боротьбі з незаконним контентом зі своїми російськими колегами.

Слід зазначити, що керівництву «Вконтакті» поза сумнівом, буде простіше погодитися на умови МВС, в іншому випадку сайт можуть просто закрити. Приміром, в Росії все так і відбувається, в Україні буде те ж саме, упевнений Білецький.

Довідково:

Близько 30 тисяч інтернет-користувачів по всьому світу щосекунди дивляться порнографію. При цьому середній час переглядів порноресурсів становить 6 хвилин 29 секунд. Тільки в США щорічний прибуток від інтернет-порнографії становить 2,84 мільярда доларів. А в світовому масштабі порнографія в інтернеті приносить майже 5 мільярдів доларів прибутку. Відтак щосекунди користувачі витрачають на порнографію більше 3 тисяч доларів США.

Порнографія атакує поштові сервіси: 10% всіх електронних листів у світі (2,5 млрд. щодня) - це порноспам. Щодня за запитом «дитяча порнографія» звертаються до пошуковиків більше 116 тисяч разів. А середній вік, в якому дитина вперше стикається з порнографією в інтернеті, складає 11 років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus