USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Місяць не винен у "японському" землетрусі, - вчені

20 Березня 2011 12:26
Згідно із заявою заступника директора Інституту фізики Землі РАН професора Євгена Рогожина, зближення Місяця з Землею не здатне викликати природні катаклізми планетарного масштабу, як і не викликало недавнього землетрусу в Японії.

Про це повідомив "Кореспондент".

Вчений прокоментував таким чином розповсюджувані в інтернеті апокаліптичні чутки про те, що "супермісячення", яке мало місце в суботу, 19 березня, нібито викличе численні катастрофи та аварії, а можливо, і повторні руйнівні землетруси.

Супермісячення (а точніше кажучи, місячний перигей) означає, що у своєму русі по орбіті навколо Землі Місяць наближається до нашої планети на найближчу відстань - 365 600 кілометрів.

Кутовий розмір диску Місяця на земному небосхилі досягає 0,56 градуса.

Це майже на 10% більше звичайного і помітно для неозброєного ока. Така подія, пов'язана з особливостями місячної орбіти, повторюється приблизно раз на 19 років.

Нагадаємо, раніше Голова Центру прогнозів космічної погоди Інституту земного магнетизму, іоносфери і розповсюдження радіохвиль ім.Н.В.Пушкова (ІЗМІРАН) Сергій Гайдаш заявив журналістам, що в наступні два весняні місяці, згідно з прогнозами, очікується посилення сонячної активності і зростання ймовірності магнітних бур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus