USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мобільні оператори допомагали шахраям?

14 Січня 2011 11:44
Національна комісія з питань регулювання зв'язку ухвалила рішення зобов'язати операторів отримувати дозволи на використання 3-х і 4-х значних номерів.

Для реалізації рішення комісія планує до 1 лютого перевірити використання таких номерів операторами мобільного зв'язку, що працюють у стандарті GSM і СDMA, - пише ТСН.

До 1 березня вони повинні надати до НКРЗ заяви та відповідні комплекти документів на виділення скорочених номерів.

У НКРЗ пояснюють, що на ринку склалася ситуація, коли мобільні оператори використовують короткі номери без дозволів для надання абонентам контенту та інформаційних послуг.

Такі дії у відомстві вважають порушенням закону "Про телекомунікації" щодо користування номерним ресурсом на дозвільній та платній основі, постанови КМУ "Про внесення змін до розміру плати за виділення номерного ресурсу", згідно з якою встановлено розмір плати за виділення скорочених номерів для окремих мереж мобільного зв'язку та ліцензійних умов роботи операторів.

Неконтрольований розподіл операторами мобільного зв'язку скорочених номерів призводить до виникнення різних шахрайських схем. Зокрема, таких, при яких скорочені номери мереж мобільного зв'язку використовуються для зняття коштів з особових рахунків абонентів та комп'ютерного шахрайства в інтернеті.

Крім того, введення диференційованої плати за виділення скорочених номерів ставить у рівні умови діяльності операторів мобільного та фіксованого зв'язку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus