USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На авто для влади витратять 120 мільйонів гривень

20 Травня 2011 10:53
Службові автомобілі влади у 2011-му обійдуться українцям мінімум у 120 мільйонів гривень – стільки коштує утримання автобаз Кабміну, Верховної Ради і Держуправління справами, яке обслуговує перших осіб держави.
В автопарку Адміністрації президента налічується 150 авто, у Кабміні – 198, – пише ТСН із посиланням на «Сегодня».
У гаражах ДУС (автобаза Держуправсправами) стоять 455 машин. Майже 13% з них – це самоскиди, сміттєвози, зварювальні агрегати, причепи тощо.
35 машин «катають» підшефних самого глави ДУС Андрія Кравця, ще 100 обслуговують медустанови (на балансі ДУС, наприклад, лікарня «Феофанія», дві поліклініки), 75 – возять офіційні делегації (зазвичай заїжджих гостей «катають» на Мерседесах). Ще 95 – вимагають капремонту.
До послуг президента і його соратників – 150 машин. Причому, як зазначили на Банковій, з лютого їх співробітники їздять на машинах економкласу, «Шкодах», ціна яких – 12-32 тисячі доларів.
Якими машинами користується сам Віктор Янукович, в Адміністрації президента не кажуть – з міркувань безпеки це вважається інформацією з обмеженим доступом. Те саме стосується і машин супроводу: їх кількість і марки «залежать від графіку роботи президента», розповіли в АП.

Від ідеї літати з Межигір'я на Банкову на вертольоті Янукович не відмовився. Президент зацікавлений, щоб у столичних водіїв було менше проблем, пов'язаних з проїздом кортежу. «Для цього розглядається кілька варіантів, зокрема і використання повітряного транспорту», – повідомив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Денис Іванеско.

Утримання автобази – задоволення не з дешевих. У 2011 році на неї планують витратити 48 мільйонів 229 тисяч грн. З них на купівлю запчастин, шин, ремонт авто йде 21,4 мільйона гривень (в середньому – 47 тис грн на одне авто на рік), і ще 17,3 мільйона йде на зарплати.

На балансі секретаріату Кабміну – 198 авто. Є навіть кілька раритетних: ЗІЛ-114 (радянський легковик представницького класу з кузовом «лімузин»", їх випустили всього 113 екземплярів) і три ГАЗ-14 («Чайки»).

Найбільше ж в Кабміні «Фольксвагенів» (62 штуки), «Шкода Октавіа» (45) і «Мерседесів» (30). У меншості – «Опель Комбо» (2), «Рено Кангу» (3), «Тойота» (4). Сам Микола Азаров користується двома «Мерседесами».

На автобазу Кабміну в 2011 році піде 35 мільйонів 478 тисяч гривень – майже на 13 мільйонів менше, ніж на АП.
Скільки конкретно грошей йде на ремонт і обслуговування машин, в Кабміні не вказали, проте зазначили, що зарплата водія, наприклад, складає 3500-3800 гривенть на місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
хорвaт Показати IP 20 Травня 2011 11:06
УРОДИ
Лучанин до хорвaт Показати IP 20 Травня 2011 23:04
Я з Вами згідний, але давайте відійдемо від прізвищ, запустимо мозок в роботу та проаналізуємо. Ви хочете бачити президента невиспаним, пом'ятим, грязним? Хочете щоб він завжди запізнювався всюди (вже такий клоун був)? Президент - лице країни. Уявіть собі президента який вилазить з Таврії, сам за кермом, яка ще й по дорозі зламалась і в нього всі руки та лице в мастилі. І це на зустрічі з якимось іноземним послом чи теж президентом. Брєд, маразм ?.. Чи може іноземного президента Таврією зустріти? Питання в іншому: кожна влада при зміні хоче приколотись і розказує що вона змінить автопарк на дешевший, але не міняє. Треба просто його один раз змінити і підтримувати, але не на Таврії точно. В нас є ще в державі деякі бомжі які на Лексусах розїзджають...
Андрій Показати IP 20 Травня 2011 21:57
Вони ж постійно плачуть про дефіцит бюджету, про постійно збитковий пенсійний фонд... Кричать, що потрібно терміново проводити різні реформи. А народ постійно страждає через їхні бестолкові дії. Звичайно, при таких "реформах" Україна буде постійно в боргах, а люди на грані виживання. А я вважаю, що треба провести таку реформу : посадити їх на зарпляату 1500 грн., а замість модних автівок пересадити на "Ланоси" та "Таврії", в залежності від посади. А ще перевірити бізнесову діяльність кожного депутата і співставити скільки він заробив, а скільки сплатив у Пенсійний Фонд. Тоді і на утримання автопарку потрібно буде менше грошей з бюджету брати, і на пенсії вистачить!
Aндрій Показати IP 21 Травня 2011 01:13
Я частково згідний з Лучанином, але хочу зауважити, що надшикарне життя наших високих державних мужів на фоні бідового населення є признаком дурного тону. Я коли відпочивав у Польщі (у маленькому містечку), відвідати нас приїзджав мер даного міста, так от вдягнутий був у звичайну футболку, шорти та сандалі. Приїхав на "Полонезі" і зі всіма вічливо привітався за руку. А тепер скажіть, з Вами на вулиці привітається хтось з високопосадовців ? Скажу відразу -Ні!Бо для них це признак дурного тону спілкуватися з звичайними бідними людьми ("братва не зрозуміє"). Тепер щодо автівок. Ніхто не забороняє їм їздити на дорогих авто, але по-перше від цього не повинні страждати люди, по-друге чому вони своїми законами забороняють людям їздити на нормальних безпечних автівках пригнаних з Європи. Зрозуміло, вони можуть собі дозволити купити на свої доходи "Лексус", а що може купити у нас звичайний пересічний громадянин? Збирати 5 років гроші(на всьому економлячи)на "Таврію", "Жигулі", чи в кращому випадку на "Ланос", або купувати цей мотлох у кредит (знову ж таки висунувши зуби на полку). Якби людина у цій країні працювала, отримувала гідну зарплатню, була впевнена у завтрашньому дні, знала, що у вирішенні якогось питання є закон, який захистить її права, то їй було б абсолютно всерівно у якому будинку живе президент, і на якій машині він їздить. А так...Прикро !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus