USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Різдво польська родина затратить 4,5 тисячі гривень. Волинська – в середньому тисячу

23 Грудня 2009 08:54


Близько 1 тисячу 500 злотих, у перерахунку майже 4500 гривень, може дозволити собі витратити на святкування Різдва середньостатистична польська родина – наші західні сусіди. Натомість, волинська сім’я планує затратити не більше тисячі.
Як стверджують експерти соціологи польської компанії «Deloitte», половина витрат наших сусідів припадає на подарунки до свята.
Під ялинкою найбільше поляків потішили би парфуми, книжки і гроші.
 
«Найбільш очікуваним і отримуваним подарунком у Польщі є парфуми і книжки. Гроші, на думку опитаних, подарує рідним кожен десятий з поялків», - каже соціолог Адам Хрусьцєлєвський із компанії «Deloitte».
 
Інше дослідження показало, що найменш бажаним подарунком є шкарпетки, дешеві дезодоранти, а також  різноманітні фігурки на стіл чи поличку.
Більшість купуватимуть подарунки до Різдва у супермаркетах. Однак уперше за останні роки близько 20 % поляків шукатимуть подарунки своїм близьким через аукціони в Інтернеті – пише Gazeta.ua.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
seal Показати IP 23 Грудня 2009 09:34
Ну так в Польщі й середньостатистичні зарплати й пенсії на порядок вищі наших. Так, наприклад за останніми даними зарплата середньостатистичного поляка становить 3400 злотих (1200 USD), а мінімальна - відповідно 1280 злотих майже 460 USD). І це при тому, що ціни на товари у Польщі на такому ж рівні, а то і дешевші, як у нас. Висновкі робіть самі. http://www.unian.net/ukr/news/news-352758.html
Юка Показати IP 23 Грудня 2009 23:21
порівняли - наші доходи і доходи поляків!!! і подарунки кажуть самі за себе - поляки надають перевагу парфумам і книгам! а нашим або дрібничку якусь подавай або гроші, але аж ніяк не книгу (пригадується за останнім опитуванням "ВН"). ну зовсім не читабельна наша нація :(
Таня Показати IP 25 Грудня 2009 19:05
Бо наші дарують своїм рідним зазвичай те що необхідне, а поляки можуть дозволити собі те що хочеться для душі.
Юка Показати IP 25 Грудня 2009 22:53
я би не сказала, що українці дарують необхідні речі (якщо, звісно їх не замовляють до того наперед). а поляки, до речі, дуже ретельно і відповідально ставляться до вибору подарунків. будь-що на "відчепись" не тикнуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus