USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині чоловік виховує 85 діток. ФОТО

28 Жовтня 2013 08:00
Завідувач дитсадка залюбки навчає дошкільнят.

Валентин Приходько зріс у сім’ї педагогів. Тато Василь Омелянович викладав історію в школі села Піщане Камінь-Каширського району, мама Надія Григорівна навчала школяриків початкових класів, - інформує Слово Волині.

Хлопець уподобав батьківську професію: закінчив педучилище, а потім – університет. Так склалося, що майже разом із дипломом отримав свідоцтво про одруження, адже напередодні здачі державних екзаменів став на рушничок щастя із студенткою університету Аліною. Молодята перебралися жити в село Лище, де в батьківській хаті подружжя мешкає й нині. Вроджений хист співати та грати на баяні, гармошці, акордеоні, гітарі дали підстави Валентинові Приходьку деякий час перебувати в складі учасників державного академічного Волинського народного хору. Владці села, дізнавшись про талант Валентина, запропонували йому на додачу до основної роботи неповну ставку музичного керівника в місцевому дитсадку. Від роботи з малечею, з цими, як каже Приходько, «безгрішними янголятами», музкерівник отримував не знану досі моральну і духовну насолоду. Тому, тоді коли в дитсадку з’явилася вакансія вихователя, радо погодився зайняти цю «не чоловічу» посаду.

Молодого і вмілого педагога відразу ж належним чином оцінили і діти, і батьки, і колектив дитсадка, і керівництво сільради. Водночас односельчани дружно обрали Валентина Приходька депутатом районної ради. А коли п’ять років тому завідувачка дитсадка Надія Канюка вийшла на заслужений відпочинок, гуртом вирішили довірити кермо дошкільного закладу Валентину Васильовичу.

Новопризначений завідувач спершу взявся за облаштування зведеної ще у 1986 році дитячої оселі. Тут замінили вікна, двері, систему водопостачання, сантехніку, підключили гарячу воду. Придбали нові меблі, посуд, холодильник, пральну машину, постільну білизну тощо. На подвір’ї дитсадка з’явилась дитяча гірка, гойдалка тощо. Нині 33-річний «нянь» ретельно дбає, щоб діти мали повноцінне харчування і всі можливості для гармонійного розвитку.

– В своїй роботі покладаюся на згуртований колектив, у складі якого є досвідченні вихователі Жанна Сіменович, Раїса Котуха, Галина Кутасюк. Надійною опорою для мене стала колишня завідувачка дитсадка Надія Канюка, яка працювала на керівній посаді 37 років. У лихі роки вона вберегла дитсадок від руйнації. Зараз Надія Григорівна працює в нас вихователем. Ми плідно співпрацюємо із сільською владою. Дитсадок відвідують 85 діток, це три групи вихованців, – розповідає Валентин Приходько.

Валентин Васильович залюбки проводить не тільки прогулянки, а й навчання з вихованцями дитсадка. Себто завідувач сповна віддає себе дітям. Удома багато батьківської уваги приділяє власним донечкам Вікторії та Софійці. У круговерті і професійних, і громадських обов’язків завідувач знаходить час ще й для співу в місцевому народному аматорському хорі. Ось такий він, наділений Богом талантом і великим серцем, «нянь» села Лище, якого цінують люди і дуже люблять діти. А діти, як відомо, відчувають інтуїтивно хто їх воістину любить по-справжньому.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Людмила Показати IP 28 Жовтня 2013 10:23
захоплююче! молодець! практику популяризувати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus