USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині хочуть перейменувати село

16 Грудня 2010 09:14
Депутати Волинської обласної ради налаштовані перейменувати волинське село Єлизаветин.

Внести таку пропозицію на розгляд наступної сесії Волиньради вирішили 15 грудня в ході засіданні постійної депутатської комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю.

За словами голови комісії, обранця Володимира Навроцького до депутатського корпусу неодноразово звертались мешканці села Єлизаветин, що у Рожищенському районі. Вони хочуть повернути своєму селу попередню назву – Єлізаветин. Мовляв нову назву часто плутають у документах зі старим, звичним для усіх найменуванням населеного пункту.

Навіть незважаючи на те, що стара назва суперечить українському правопису, постійна депутатська комісія вирішила рекомендувати винести на розгляд сесії питання про уточнення найменування населеного пункту.

Відтак, на наступній сесії облради пропонуватимуть змінити найменування села Єлизаветин на Єлізаветин, а також звернутися з відповідними клопотанням до Верховної Ради України з проханням оприлюднити цю інформацію.

«Це приблизно, як прізвище голови Волинської облдержадміністрації. Хтось уявляє його собі Климчуком, а у паспорті він Клімчук», – навів приклад Навроцький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus