USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині вирощують дерева, на яких стоїть Венеція

15 Грудня 2009 17:19
Нинішнього року на угіддях Володимир-Волинського лісового господарства висадили близько гектара так званого «дерева майбутнього» - модрини японської.
 
Цю надзвичайно цінну хвойну породу хочуть використовувати для мебельної та будівельної галузі. Проте аж через 35 років, коли деревця дозріють.
 
Рідкісне дерево висаджують на Волині вже 15 років. Її завезли з-за кордону і порода добре прижилася, - стверджують лісівники.
 
«Модрина японська має азіатське коріння, але це не завадило їй пристосуватися до волинських кліматичних умов. Вони цілком придатні для нормального росту дерева, адже на Волині вже посадили понад 100 гектарів саджанців», - каже головний спеціаліст обласного лісоуправління Володимир Неводнічик.
 
«Дерево унікальне тим, що воно дуже швидко росте та не гниє у воді. Тому це, так би мовити, дерево майбутнього», - зазначає лісівник.
 
За сім років таке дерево виростає на 10 метрів. А за 50 літ досягає у діаметрі близько 60 сантиметрів. Модрину японську використовують у меблевому виробництві та будівництві. \"На цій породі побудована чи не вся Венеція\" - сказав Неводнічик.  
 
Нові саджанці для розширення посадки модрини обласні лісівники не закуповують - збирають насіння.
 
Плантації «дерев майбутнього» вони засаджують щороку, збільшуючи посадкову площу приблизно на гектар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus