USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Волині знайшли унікальний медальйон. ФОТО

28 Квітня 2011 11:17
У селі Крупа Луцького району на Волині, , де волинські археологи розпочали новий сезон, знайшли медальйон кінця XVI століття.
На околиці села виявлено залишки мурованої будівлі XVI століття, – повідомили у прес-службі ДП «Волинські старожитності».
Археологи вважають, що, ймовірно, саме тут була розташована митниця, згадана в описах маєтностей князів Острозьких у 1545 році. Очевидно, ця митниця була знищена під час татарських набігів 1577 або 1578 років, коли були сплюндровані навколишні землі.
Під час розкопок археологи натрапили на унікальну знахідку – медальйон кінця XVI століття.
«Медальйон був виготовлений зі свинцю і позолочений, – розповів науковий співробітник ДП «Волинські старожитності» Віктор Баюк. – Це був своєрідний знак, що засвідчував право купця вести торгівлю, підтверджував сплату ним податків. Медальйон має вушко, щоб його можна було носити на шиї. Крім того, власник проколов його, аби пришити до одягу. Це зайвий раз підкреслює важливість цього медальйона для купця, який настільки боявся його загубити, що аж пришив».
Знахідка чудово збереглася. На лицьовій стороні добре видно герб та напис латиною, які ще потребують розшифрування. На зворотній – дві дірочки для пришивання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оксана Показати IP 28 Квітня 2011 22:54
Які розміри має медальйон?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus