USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

На вулиці міст повертаються довідкові бюро

24 Червня 2010 10:31
Незабаром у всіх крупних містах та обласних центрах України, зокрема й Луцька, з’являться вуличні довідкові бюро, які востаннє працювали ще за радянських часів.

Про це інформує ТСН.

Міські довідки надаватимуть будь-кому інформацію, як «проти в бібліотеку» або дістатися тієї чи іншої адреси, історичної пам’ятки чи державної установи. Також вуличні довідкові бюро надаватимуть адресу та номер телефону мешканців міста.

Перші міські довідки з’являться на вулицях Києва. Це будуть невеличкі кіоски-павільйони з літерою «І», що означає «інформація». Вони будуть нагадувати туристичні центри, що діють за кордоном. Розставити павільйони, де можна буде отримати потрібну інформацію, вирішили до Євро-2012.

Поки що єдина міськдовідка з’явиться у вересні навпроти столичного Головпоштамту.

«Довідкові будуть також на Контрактовій і Софійській площах, Хмельницького, Андріївському узвозі, Південному вокзалі, біля аеропорту «Бориспіль» і Лаври», - розповів куратор проекту, заступник київського мера Ігор Добруцький.

За його словами, адміністратори центрів будуть говорити на кількох іноземних мовах і абсолютно безкоштовно давати інформацію про те, куди сходити і що подивитися. Там же будуть роздавати путівники по Києву.

За певну плату людям запропонують випити каву або чай, а також придбати сувеніри.

«Ми плануємо встановити у кожному такому центрі Wi-Fi, їм можна буде користуватися безкоштовно, сидячи в куточку очікування», - говорить Добруцький.

У нових довідкових можна буде також купити залізничні та авіаквитки, підшукати квартиру або номер у готелі і, звичайно ж, дізнатися телефон та адресу будь-якого жителя Києва, як це було в радянські часи.

Добруцький не виключає, що деякі чиновники і зірки, а, можливо, і звичайні кияни вирішать засекретити про себе інформацію. Швидше за все, ця послуга буде платною.

Установлення однієї міської довідки обійдеться в 12-16 тисяч доларів.

«Фінансуватися проект буде або цілком із міського бюджету, або 50 на 50 за рахунок бюджету та інвесторів, які зможуть безкоштовно продавати в центрі сувеніри», - говорить Добруцький.

Довідково:

Довідкові бюро в Україні закрилися приблизно в 1991-92 роках. Це були маленькі кабінки світло-коричневого кольору. У кожній сидів чоловік з купою різних довідників, паперів, книжок. Можна було підійти і дізнатися точну адресу і телефон будь-якої людини.

Оператор завжди запитував ім'я та прізвище розшукуваного, його дату народження і схожу адресу, після чого просив «погуляти» 15-20 хвилин. Потім клієнтові видавали талончик зі всією запитуваною інформації.

За послугу платили всього 30 копійок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus