USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Написав» книгу з сала, спецій та шоколаду. ФОТО

11 Лютого 2012 13:34
Книгу з сала представив волинський креативщик на оцінку краян. Тексти у ній – з жиру і перцю, а сторінки написані спеціями, медом та шоколадом.
Поза тим, майтер пропагує любов до колоритної страви – сала з шоколадом, а у картини, зроблених із того ж сала, вкладає філософський зміст.

Про це пише «Волинь-нова».


Український національний стратегічний продукт став для Юрія Просвірова не лише стравою №1, а й матеріалом для творчості. Ось уже кілька років житель Луцька експериментує над цим продуктом, використовуючи його не лише для їжі, а й, так би мовити, для вищих цілей.

Наприклад, для виготовлення картин і книг. Такий винахід мистецтва, як книга з сала, зовсім нещодавно з'явився в Україні уперше. Юрій представив свою творчість на фестивалі «З любов'ю до...сала»

«Робота над книгою починається з того, що на ринку я вибираю хороше сало, воно має бути без прожилків. Я його вирівнюю, аби не було потовщень. Книгу роблю так: посередині шматка, де книга складається, зрізую сало до самої шкірки. Виходить, ніби, відкрита книга, в якій з двох сторін вирівняні сторінки. Їх можна зробити різної товщини і різної кількості. Сторінки я перекладаю фольгою. Закладку роблю з листя лавра. А текст на сторінках пишу різними спеціями», - пояснив Юрій, розкладаючи перед собою сало, ножі, спеції.

Майстер розробив спеціальну суміш з жиру і чорного перцю – для написання тексту на титульній сторінці.

«Ця робота не важка, головне — творчий підхід. Сторінки книги я пишу спеціями, медом, шоколадом. Усі художники використовують для творчості кисті, а я для написання тексту користуюсь тоненькими паличками або сірниками», - натхненно розповів Просвіров.

На сторінці лучанин уклав коріандр, маленькі букви прикрасив куркумою і червоним перцем. Потім виклав зерна гірчиці.

Однак, краще всього, за словами майстра, сало поєднується з куркумою і медом. Мовляв, смак - неперевершений.

Після букв Просвіров приступив до «логотипу» книги — на бічній стороні книги вирізав невелику форму голови поросяти і виділив її спеціями.

До слова, першу книгу «Троє поросят», зроблену креативщиком, рідні з апетитом «прочитали» за обіднім столом, перегортаючи сторінку за сторінкою. Щоправда, її можна і зберегти — але тільки в холодильнику.

Книга з сала стала черговим етапом в творчості волинянина. Адже першими його творами були картини із сала, і тільки після них Юрій наважився зробити книгу.

«Мої картини були наповнені філософським сенсом. Перша називалася «Початок». Це було зображення розірваного трикутника, який символізує створення світу. Триєдиний початок світу і те, що людина завжди має вихід. Друга картина звалася «Минуле. Сьогодення. Майбутнє». Там минуле зображувала зірка — епоха комунізму, сьогодення — тризуб — символ незалежної України, а майбутнє — червоне серце — любов врятує світ», - пояснив лучанин, розкладаючи перед собою сало, ножі та спеції.

Ще одним кулінарним винаходом Юрія є сало в шоколаді. Він вважає, що ця страва може покласти початок кулінарному туризму. Його сало в шоколаді ось вже кілька років перебуває на піку популярності у гурманів.

«Ця страва вдалась мені з першого разу. Я навіть не думав над пропорціями для поєднання цих продуктів. Розтопив на водяній бані плитку шоколаду, нарізав скибочки сала, обов'язково морожене сало, і відразу ж занурив сало в гарячий шоколад.

Застигало воно в холодильнику. Смак цього продукту не можна передати словами. Я вважаю, що нам потрібно рекламувати, «піднімати» національний продукт. А тому варто розвивати кулінарний туризм, який поширений в країнах Європи, особливо в Італії. Адже сало в шоколаді варте того, щоб про нього знали у світі», - висловився Просвіров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
тиць-здиць Показати IP 11 Лютого 2012 14:03
Збоченець якийсь... Часнику не вживає
33-й квартал Показати IP 11 Лютого 2012 16:46
Коли цей ДЕБІЛІЗМ сальний закінчиться? Хохли-саломани на посміх Росії.
критик Показати IP 11 Лютого 2012 16:56
Реальний ..., краще ... на лобі собі б щось написав, ніж сало переводити.
33-й квартал Показати IP 12 Лютого 2012 09:06
Хай на російське телебачення цей "майстер сальний" подзвонить - для них це просто ЗНАХІДКА для підтвердження дебілуватого образу тупуватого хохла-салоїда злодійкуватого.
33-й квартал Показати IP 12 Лютого 2012 10:41
"Український національний стратегічний продукт" - за таке приниження українців судити треба. Розум це національний стратегічний продукт
33-й квартал Показати IP 12 Лютого 2012 12:10
Тема "Сало і хохли" - це єдина тема яка НА УРА вітається московським офіціозом.
Ирина Показати IP 12 Лютого 2012 12:54
Идиот - он как в Африке, так и в Украине идиот. Думаю, заняться мужику просто нечем. Лучше бы у станка работал, пользы бы нашей стране было больше. А сало мы любим, но стереотип- "Український національний стратегічний продукт" навязывается как раз такими вот недалекими индивидуумами. У Украины великое множество других достоинств, о которых необходимо поведать миру. А сотрудникам этого сайта хочу сказать, что до звания журналиста вам далековато- ведь гораздо легче тупо скопировать "новость с фото" из местной газеты, чем взять камеру в руки и самим найти что-нибудь стоящее, о чем интересно было бы почитать нам, пользователям.
ленинас Показати IP 12 Лютого 2012 13:27
сало - ум, честь и совесть нашей эпохи!
Валентина Показати IP 12 Лютого 2012 19:24
шановні коментатори! Сиджу і зачитуюся вашими недолугими погавкуваннями. Критика на критиці, що не вчинок, що не стаття. Скільки отримуєте хоч за таку роботу? На хліб із салом вистачає? Чи ви тому такі злі, що сала давно нема змоги поїсти????
33-й квартал Показати IP 12 Лютого 2012 19:27
Я про сало в шоколяді вже 22 роки назад чув. Де то того брехунця найшли?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus