USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Навколо світу за мінімум коштів: реально? ФОТО. ПОРАДИ

4 Жовтня 2013 10:51
Як поїхати за кордон із найменшими втратами для гаманця? Як стати автостопером та з чого розпочинати самостійну подорож світом? Цими нехитрими секретами поділився блогер та досвідчений мандрівник Юрій Шивала.

Так, під час тренінгу «Самостійна подорож Європою: легко, дешево і з тоною вражень», що відбувся у Інституті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, молодих лучан навчали, як за мінімум коштів об’їхати увесь світ.



Студентка Віра Тарасюк розповіла Волинським Новинам, що на подібному семінарі – вперше. А оскільки за кордоном іще не бувала, то й вирішила «по крупинках» зібрати та систематизувати інформацію про правила «бюджетної подорожі».



З чого ж розпочати?

Зі слів спікера тренінгу Юрія Шивали, уперше хлопець організував такий семінар у рідному Львові після того, як уже відвідав 17 країну світу.

«Я помітив, що у місті Лева такі речі користуються попитом, адже люди бажають подорожувати. Утім, завжди є упередження, що це – дорого. Дійсно, якщо відкривати візу через туристичну фірму, Ви переплатите гроші. А як самостійно організувати - поняття не мають. Ставлять собі питання: «Як це так, самому поїхати? Це ж на грані фантастики! І що я там один робитиму?», - посміхається блогер.



Насправді ж, самостійна подорож – це поширена практика серед усіх мандрівників світу. Це доступно і фінансово, і в організаційних можливостях будь-якої людини. Просто необхідно знати, що і за чим робити, щоб не «влетіти у копійку» і від цього не втрачалась якість мандрів.

Найважливіше правило «європейського» автостопу



Зі слів 22-річного мандрівника, можна потягогм місяця подорожувати Європою, маючи в кишені лише 4000 гривень. Хлопець «наїздив» автостопом уже понад 10 тисяч кілометрів. А автостоперам-початківцям, перш за все, порадив зупиняти автівки на заправних станціях.

«Це правило номер один у Європі і за нього не потрібно забувати. Там можна безпосередньо підійти до водія й поспілкуватися, адже в особистому спілкуванні значно легше знайти автомобіль, що Вас підвезе. Дороги у Європі класні,тож машини їздять з величезною швидкістю. Та, якщо у Польщі допустимо «стопити» посеред траси, то в інших країнах можуть й оштрафувати, а це 20 євро мінімум», - продовжує хлопець.



Сім заповідей мандрівника


Ось що радить Юрій на сторінках власного блогу тим відчайдухам, хто, все ж таки, наважився на самостійну подорож:

1.САМОСТІЙНО ПОДАВАЙТЕ ДОКУМЕНТИ НА ОТРИМАННЯ ВІЗИ

Перший крок до даремної втрати коштів на мандри – це відкриття шенгенської візи за допомогою візових агенств. Якщо стандартна вартість видачі шенгенської візи для українців становить 35 євро, то візова агенція за свої послуги «здере» з Вас вдвічі, а то й втричі більшу суму грошей.

2.КОРИСТУЙТЕСЬ ЛОУ-КОСТАМИ

Лоу-кости - це як авіакомпанії, так і автобусні перевізники. По цілій Європі є безліч варіантів бюджетного транспорту. «Якщо Вам потрібно подолати великі відстані, тоді, звичайно, користуйтесь авіатранспортом, а якщо короткі (до 300 км), тоді автобусним чи залізничним», - радить Юрій.

3.ПОДОРОЖУЙТЕ АВТОСТОПОМ

Автостоп – це неймовірна пригода, яка допоможе Вам не лише зекономити кошти, але й дасть можливість познайомитись з великою кількістю нових та цікавих людей і відчути на собі смак справжньої пригоди.



4. ВИКОРИСТОВУЙТЕ ДЛЯ ПРОЖИВАННЯ ХОСПІТАЛІ-СЕРВІСИ

Це мережі гостинності, де люди охоче приймають до себе в гості подорожуючих. Окрім економії своїх грошей, Ви отримуєте значно більше: прекрасну можливість побачити життя мешканців відвідуваної країни «з середини», знайти нових друзів, дізнатись найактуальнішу інформацію про те, що варто побачити в місті у якому Ви зупинились і куди піти, щоб гарно провести час і дешево поїсти.

5. МУЗЕЙНА «ХАЛЯВА»

Фактично у всіх музеях Європи є такі дні, коли відвідати їх можна безкоштовно. Просто визначтесь заздалегідь з тим, які музеї Вам будуть цікаві, пропомоніторте їхні веб-сайти і у визначені дні пізнавайте музейні експозиції «for free».



6. ЕКОНОМТЕ НА ЇЖІ, АЛЕ НЕ НА ЗДОРОВ’Ї

Якщо у Вас є можливість приготувати собі їжу, тоді купуйте продукти харчування у супермаркетах. Фактично усі категорії товарів, окрім сигарет та алкогольних напоїв, у європейських супермаркетах дешевші, ніж в українських. Якщо ж такої можливості немає, тоді шукайте заклади харчування на не туристичних вулицях. Ви здивуєтесь, коли побачите, що одна й та ж страва у кафе на Єлисейських полях в Парижі, для прикладу, коштує вдвічі дорожче, ніж у кнайпі на бічній непримітній вуличці.



7. ПРИПИНІТЬ СУВЕНІРОМАНІЮ

Часто трапляються випадки, коли люди витрачають надзвичайно багато коштів на сувенірну продукцію. Для того, щоб скоротити цю статтю витрат, визначіться заздалегідь, які саме сувеніри Ви хочете придбати собі у кожному місті. Запрограмувавши себе таким чином, у Вас різко скоротяться шанси стати жертвою маркетингових маніпуляцій продавців сувенірами. А загалом, найкращими сувенірами з подорожей є фотографії та відеозаписи.
«Хоча, я особисто ще колекціоную магніти з кожного міста у якому побував… У кожного своя пасія», - зізнався блогер.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АСЯ Показати IP 4 Жовтня 2013 10:56
Агент удачно закінчив вербовку повій..ЮСТАС

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus