USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найкращі поетичні ролики. ВІДЕО

20 Листопада 2012 15:53
Фестиваль відеопоезії «CYCLOP» відбувся у столиці. За два фестивальні дні крім конкурсних робіт показували поетичні відеоролики з аргентинського фесту «VideoBardo» та російського - «Зря!» і «П'ята нога».

Про це інформує Gazeta.ua

Перше місце дали відеопоезії Ксенії Калініченко «1+1=1» про близнючок у блакитних сукнях, їхні доросло-дитячі пустощі.

«До речі, ролик, що отримав перше місце, ще й був визнаний кращим у глядачів», - каже координатор проекту відеопоезії Поліна Городиська. Так, на закритті фестивалю демонструвалися усі 12 роликів, які журі відібрали до короткого листа. Після перегляду кожен міг проголосувати.

Не дивлячись на те, що відеопоезія в Україні тільки зароджується, Поліна Городиська переконана, що цього року все було на більш професійному рівні. У журі також запросили режисера Михайла Іллєнка, Дуню Кустурицю (директор «Kustendorf Film & Music Festival», донька Еміра Кустуриці та другий режисер його фільмів) та Федіра Крата (генеральний директор Київського міжнародного кінофестивалю).

«Цього року окремо виділили номінацію за кращий анімаційний ролик. Бо таких робіт також було чимало. Автори використовували як україномовні, так і російськомовні тексти. Була і інтимна лірика - надзвичайно чуттєвий ролик на вірш Марії Матіос, і громадська лірика, і гостро-соціальні або філософські теми. Автори брали тексти як маловідомих сучасних українських поетів, так і достатньо розкручених - Андруховича, Галини Крук, Марії Матіос», - розказала про фестивальний відбірГородиська.

Загалом на конкурс подали 83 роботи. Відібрали 50. У список потрапили поетичні відеоролики від режисерів та знімальних команд з Києва, Львова, Донецька, Луцька, Дніпропетровська, Москви, Санкт-Петербурга, Познані, Гамбурга та інших міст.

Третє місце віддали конкурсанту з Санкт-Петербургу Артему Кірсанову. У ролику «Дивіться» він поєднав телевізійні новини з танками.
Друге місце віддали роботі «Зміна декорацій» на вірші Юрія Андруховича. Вийшло анімовано-декороване відео у химерному поєднанні з експериментальною музикою гурту «Карбідо».

А от в анімаційному роликові харків'янка буквально поєднала азбуку Морзе з комп'ютерною графікою.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ірина Показати IP 21 Листопада 2012 09:03
4 - ролик важкий. за що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus