USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Найнебезпечнішою є ранкова цигарка до кави

4 Грудня 2009 16:53

Науковці Сполучених Штатів експериментально довели, що найнебезпечнішою для курців є ранкова цигарка. Вона підвищує рівень нікотину в крові набагато більше, ніж решта всіх цигарок, викурених протягом дня.
 
Любителі ранкового куріння за день можуть викурювати менше цигарок або сигар, ніж \"денні\" курці. Проте при цьому рівень котініну – побічного продукту нікотину, в крові перших буде набагато вищим. Котінін призводить до захворювання на рак легенів, - попереджує Newsland
 
Дослідження американців базуються на експерименті, в брали участь близько 250-ти курців. Найбільший вміст котініну в крові - у 75 разів вищий, ніж у інших курців - був у тих, хто викурював хоча б одну цигарку протягом півгодини після сну. Як правило, така сильна потреба в курінні є в тих, хто страждає від нікотинової залежності.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 4 Грудня 2009 21:34
мабуть організм зранку ще спить і не здатен "знищувати" котінін так активно, як у денну чи вечірню пору.
Таня Показати IP 9 Грудня 2009 12:32
ДО ЮКА: Думаю організм який звик до цигаркового диму вже не здатен боротися з котініном у будь яку пору доби. Прикро, але ні страшна статистика, ні різного роду експеременти не переконують наших громадян покинути цю звичку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus