USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Назвали найбільших лобістів України в світі

22 Вересня 2010 13:51
Тридцять міжнародних експертів зі США, Німеччини, Данії, Польщі, Росії та України визначили ТОП-10 лобістів України за кордоном. Очолив список бізнесмен Віктор Пінчук, друге місце зайняли брати Клички, повідомляє 22 вересня Кореспондент .

Очолив список бізнесмен Віктор Пінчук, який популяризує Україну за допомогою створеного ним міжнародного форуму Ялтинська Європейська стратегія, крім того, він виступає організатором українського ланчу в Давосі, а також є засновником центру сучасного мистецтва Пінчук Арт Центр.

Друге місце серед ТОП-лобістів України у світі розділили брати Клички, а трійку лідерів замкнув британський аналітик Джеймс Шерр, який точно і влучно коментує українські події в зарубіжній пресі.

Крім того, у десятку лобістів України увійшли письменник і публіцист Юрій Андрухович (5-те місце) і екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко (9-те місце). Замикає ТОП-10 президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.
Шосте і сьоме місця в рейтингу лобістів України розділили американський політолог, радник з питань національної безпеки президента США Джиммі Картера (1977-1981) Збігнєв Бжезинські і президент Польщі (1995-2005) Олександр Кваснєвський.
На 8-му місці ТОП-10 виявився старший аналітик Європейської Ради з міжнародних відносин Ендрю Вілсон.
В оцінюванні враховувалися три критерії: постійне залучення до української тематики, згадка України на міжнародних трибунах (під час міжнародних конференцій, на сторінках зарубіжної преси і т.д.) і сприяння європейській інтеграції України.
Директор Інституту світової політики Олена Гетьманчук у коментарі Deutsche welle зазначила, що українських політиків у рейтингу лобістів країни на міжнародній арені експерти проігнорували. "Кожен наш політик зацікавлений вкладати кошти, щоб лобіювали його, а не Україну. У нас, на жаль, немає такого, як у Грузії, де вкладаються величезні державні кошти на вибудовування бренду саме країни", - вважає Гетьманчук.

Представник клубу молодих дипломатів України Руслан Пейтер переконаний, що Україні потрібен закон про лобізм, оскільки без правового поля імідж країни в світі страждає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus