USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Опубліковані найдивовижніші фото Землі з космосу. ФОТО

26 Квітня 2011 16:46
Космічне агентство NASA опублікувало унікальні фотографії Землі, зроблені з космосу.

Як повідомляється, оприлюднення цих знімків було приурочене до святкування Дня Землі, який відзначається традиційно 22 квітня, пише "ТСН.ua".

На фото є природні пейзажі, види створених людиною архітектурних пам'яток, наслідки природних катаклізмів і руйнування, які стали результатом діяльності людства.

Одна із найбільш цікавих фотографій показує, як сонячне світло пробивається через земну кулю. Знімок був зроблений з орбіти Місяця членами команди Apollo 8 - першого польоту людини на Місяць, коли вдалося вийти на орбіту супутника Землі в переддень Різдва 1968 року.

Під час прямого ефіру з місії пілот командного модуля Джим Ловелл, описуючи побачене вперше з орбіти іншого космічного тіла, сказав: "Нескінченне самотність настільки вражає, що ти нарешті усвідомлюєш, що залишив там, на Землі". Астронавти завершили свій сеанс зв'язку із Землею читанням уривка з Книги Буття.

Інші фотографії показують також такі природні явища, як, зокрема, зіткнення холодного і гарячого потоків води біля узбережжя Нової Зеландії. Цей знімок був зроблений 25 жовтня 2009 року з одного із супутників NASA.

Ще на одній фотографії відображений ураган Катріна, який обрушився на східне узбережжя США у 2005 році. На іншому знімку можна побачити, як стовпи піску забирає в океан з узбережжя Намібії.

У свою чергу знімок, на якому здіймається дим від Манхеттена 11 вересня 2001, показує, наскільки руйнівним може бути людство.

Зазначимо, що День Землі був заснований в 1970 році в США і святкується тепер 22 квітня в 175 країнах по всьому світу. Це свято покликано нагадати про те, що природа потребує захисту і вимагає дбайливого ставлення з боку людини.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus