USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Останній портрет Майкла Джексона – з конем

7 Грудня 2009 18:34

Перед своєю смертю Майкл Джексон замовив портрет, який зараз виставлено у нью-йоркській галереї.
У нью-йоркській галереї сучасного мистецтва Deitch Projects був представлений раніше невідомий портрет Майкла Джексона. Картину, на якій знаменитий співак зображений на коні, 32-річному американському художнику Кьянде Уайлі замовив сам Джексон перед своєю смертю.
Уайлі розповів, що співак зв\'язався з ним у 2007 році після того, як побачив його роботи в Бруклінському музеї. Спочатку художник не відповідав на повідомлення, в яких говорилося, що з ним хоче поспілкуватися Майкл Джексон, так як вважав це розіграшем. Після того, як істинність цієї інформації підтвердилася, співак і художник поспілкувалися по телефону. За словами Уайлі, Джексон дуже цікавився історією його життя, а також виявив себе по-справжньому досвідченою в мистецтві людиною.
Співак і художник домовилися про портрет, і Уайлі відправив Джексону кілька книг з мистецтва. Той повинен був вибрати картини, елементи яких живописець використав би у своїй роботі (Уайлі малює сучасників в позах і антуражі, запозичених з живопису минулих століть). Портретист вже домовлявся з представниками співака про зустріч з ним, на якій Джексон міг би попозувати йому, коли дізнався про смерть «короля поп-музики» (він помер 25 червня 2009 року).
Майкл Джексон не встиг розповісти Уайлі про свої вподобання, тому художник обрав шість картин сам, серед них – роботи Давида і Рубенса. За словами Уайлі, він почував себе зобов\'язаним закінчити портрет – пише ТСН.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
seal Показати IP 7 Грудня 2009 18:48
Більше здається на те, що таким чином 32-річний американський художник Кьянде Уайлі вирішив лишній раз привернути до себе увагу. Можливо це й не так, але дуже схоже.
OrestN Показати IP 7 Грудня 2009 20:26
пройде час і народ забуде за джексона і преслі і мерфі та інших самотніх і нещасних людей які шукали і не знайшли сенсу Богом даного життя.
seal Показати IP 7 Грудня 2009 21:54
to OrestN. Ну чому ж відразу і забуде? Ці співаки були особистостями у музикальному світі. Я б сказав навіть свого роду музичними символами того часу, в якому вони жили і творили. Мабуть, точно так, як Ви зараз говорите, говорили колись і про Моцарта, Шопена, Бетховена, Чайковського та ін. Проте, пройшов час і, о диво, народ не тільки не забув їх, але й продовжує насолоджуватися їхньою творчістю!
Юка Показати IP 7 Грудня 2009 22:36
До OrestN: не забуде, повірте, адже на музиці цих людей вже виросло і продовжує рости не одне покоління людей, а їхні імена по-праву зайняли гідне місце в історії розвитку музики XX ст.!
OrestN Показати IP 7 Грудня 2009 22:37
може і не відразу, але попсовий стиль всеж таки забудуть, його не варто путати з вічною класикою. моцартів і бетховенів ніяк не можна порівнювати з джексоном і мадонною. Аморальність вироджує народи як чума.
seal Показати IP 7 Грудня 2009 23:27
to Orest. Цікаво, а в чому аморальність? Так, безумовно є багато аморальних виконавців. Але це скоріше винятки, ніж правило (і такі винятки є у всіх стилях, а не лише у попсі). І, що, наприклад, аморального в попсових піснях Пугачової чи Ірини Білик? (Хоча мені особисто не подобається ні та , ні інша). Так, безумовно, музика стилю "поп" подобається не всім, і себе я також не відношу до цього числа. Але, заради справедливості, попкультура є дуже поширеною у всьому світі, так що вона має повне право на існування. Чи, можливо, Ви мали на увазі, що аморально порівнювати Моцарта і Джексона? Так ніхто їх і не порівнює. Я просто провів аналогію. Це зовсім різні напрямки в мистецтві, різні культури. Проте і один, і другий були серед перших, творчість і одного , і другого приводила людей у захват, їхнім мистецтвом насолоджувались і, я в це вірю, будуть ще довго насолоджуватись мільйони людей!
OrestN Показати IP 8 Грудня 2009 11:28
у чому аморальність: мадонна - світовий секссимвол повії, аморальності, розпущенності. Її виступи я своїм дітям-підліткам НЕ ПОКАЗАВ!!! Попса - це дешева шлюха з спотвореними "мистецькими" смакама! Подібна кака морально розчеплює наших дітей, молодь. Будете воювати за попсу та іншу дрянь, чи за здоров"я нашої нації?
seal Показати IP 8 Грудня 2009 13:25
to OrestN. Як я вже писав, особисто я не є прихильником попси. І я "воюю", як Ви висказались, не за неї, скоріше навіть навпаки. І, дякувати Богу, мій син, як і я, надає перевагу більш серйозній музиці. Але ж погодьтесь, що кожен має право слухати те, що йому подобається, і те, що він розуміє. А те, буде це попса, рок, фолк чи, скажімо, класика - справа особиста. А нав'язувати комусь свої вподобання - справа невдячна. І робити цього я не збираюсь. А поняття моралі в кожного своє. І не потрібно по якомусь одному виконавцю виносити вирок цілому напрямку. Є дуже багато позитивних виконавців у стилі "поп". Хоча б та ж "АВВА" - одна з найвідоміших попсових груп.
Юка Показати IP 8 Грудня 2009 14:06
До OrestN: "...Її виступи я своїм дітям-підліткам НЕ ПОКАЗАВ!!!..." просто заради цікавості, а на якій музиці ростуть ваші діти? чи скажіть, що вони жодного разу не чули Мадонну???!!!
Юка Показати IP 8 Грудня 2009 14:08
таких "останніх портретів" зараз може виявитися стільки, люди до чого хоч додумаються, лишень здобути б славу та визнання
Юка Показати IP 8 Грудня 2009 14:10
До seal: 8 грудня, 13:25: цілком з вами погоджуюся і з "АВВА" список легендарних поп-виконавців можна тільки почати....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus