USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Пам’ятна дошка про Пелиха матиме вигляд телевізора

4 Травня 2011 11:27
У Тернополі 8 травня відкриють пам'ятну дошку на згадку про телеведучого Ігоря Пелиха.
8 травня 2011 року виповнюються другі роковини, як Пелих загинув в автокатастрофі. Про це пише Експрес.
«Це буде не заведена у таких випадках мовчазна кам'яна брила або ж кавалок бронзи − подібний меморіал зовсім би не відповідав «Духу Пелиха». Натомість це буде.... телевізор! А якщо точно − то стилізація під телеприймач», - розповів музичний критик, колишній телеведучий Юрко Зелений.
«Стрижнем пам'ятки слугуватиме дотиковий екран, подібний до тих, що встановлюються у пристроях для поповнення коштів, обрамлений кованою оздобою, яка відтворюватиме обриси телевізора. Тицьнувши в екран, будь хто охочий зможе «поспілкуватися» з Ігором Пелихом − тобто переглянути добірку відеозаписів за участи Ігорка», - додав він.
Ініціатором саме такої дошки виступив земляк Пелиха, друг дитинства, головний режисер «Галопом По Европах», «На свою голову» Іван Ясній.
«Ідея цієї пам'ятки зародилася ще два роки тому, відразу після 8 травня 2009-го, − розповідає Ясній. − Однак вона мала, так би мовити, вистоятись в думках, доспіти, такі речі не можна робити абияк, поспіхом. Минуло два роки − ідея набула остаточних обрисів, тому з її втіленням вирішили не прив'язуватися до якоїсь «круглої дати», і не відкладати у глибоку скриню, а відкрити «Дошку Пелиха» в цьому році − саме час!».
Пам'ятку встановлять у центрі Тернополя, на розі бульвару Тараса Шевченка і вулиці Олени Кульчицької: на стіні будівлі, звідки колись вело мовлення Радіо Тернопіль.
Саме на цій станції Ігор Пелих здобував свої професійні вишколи.
Про це і сповіщатиме первинний напис на екрані: «В цьому будинку у 1996-1997 роках на станції Радіо Тернопіль працював, жив, їв, спав, курив, дотепно гомонів, весело гудів і вар'ював Ігор Пелих. Саме тут він гартував свій творчих дух, аби стати знаним на всю Вкраїну телевізійним ведучим і продюсером. Хочеш подивитися, як все було? Тисни на екран!»
На відкриття пам'ятки 8 травня до Тернополя, окрім родини, близьких телевізійників, мають прибути Фоззі та Фагот, гурт «Мотор'ролла», Кузьма Скрябін, Віктор Бронюк, розпорядник «5 каналу» і народний депутат Юрій Стець.
Крім того, сюди мають завітати земляки Пелиха − Андрій Підлужний, відомий як Нічлава, Віктор Павлік, Тернопільський Сірий (Сергій Притула).
Пам'ятку виготовлено і встановлено коштом родини та друзів Ігоря Пелиха.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus