USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Папа Іван Павло ІІ, якого ми не знали

7 Травня 2011 11:48
Готуючись до десятої річниці візиту Папи Римського до Києва та Львова у столиці презентували український переклад книги "Вівторки любив найбільше" - про його буденне життя.

Про це інформує 24 канал .

Автор книги - архієпископ Мечислав Мокшицький, що протягом 9 років був особистим секретарем Папи, розказує - з одного боку це була поважна та серйозна постать, а з іншого - надзвичайно цікавий співрозмовник та жартівник.

“Для нього кожний день був важливим, кожний день любив. А у вівторок він міг спокійно відпочити, і писати свої проповіді та книжки. Він був такий - дуже нормальний чоловік, любив жартувати, часом жартував і з мене”, - розповідає автор книги Архієпископ Мечислав Мокшицький.

Сьогодні видання, перекладене італійською, англійською, німецькою і португальською мовами, вже називають бестселером в Європі. У Польському Інституті, що підтримав ініціативу, впевнені - "жива" та динамічна мова книжки українцям припаде до душі.

“Така книжка, не можна сказати, що вона легка, а вона показує іншого Папу, не тільки такого Папу офіційного, а такого Папу, який мав свої недоліки і, звісно, показує дуже добре його оточення”, - каже директор Польського Інституту Ярослав Ґодун.

Втім, самою лише книжкою обмежуватися не стали. На честь Івана Павла ІІ у столиці також відкрили та урочисто освятили пам’ятний знак, присвячений Блаженному. Вірять: його візит тоді, у десяту річницю Незалежності змінив хід історії не лише Церкви в державі, а й України загалом.

“Змінив ментальність, по-іншому подивилися на католиків і трошки по-іншому подивилися на самих себе. Тому що Папа навчив нас себе цінувати і навіть його звернення до своїх братів православних - це теж дозволило подивитися, що їх теж Папа любить”, - сказав єпископ Римо-Католицької Церкви Станіслав Широкорадюк.

“Люди більш зачинають жити духовним життям. Бо Іоан Павло ІІ - приклад великого духовного життя, великої покори. І люди, які не були виховані у релігійному дусі, дістали більшу силу з цієї зустрічі з Іоаном Павлом”, - каже отець Анатолій (Римо-Католицька Церква).

З трепетом згадують зустріч із Папою і прості віряни. Кажуть, 10 років тому докладали усіх зусиль, аби відвідати бодай кілька з 11 його українських проповідей у Києві та Львові.

“Ви знаєте, мені так здавалося від тієї зустрічі, що він благословляв навіть своїм поглядом”, - каже вірянка Євгенія.

“Він один з основних авторитетів ХХ століття. Ми сьогодні потребуємо авторитетів, але їх, на жаль, дуже мало”, - додав вірянин Андрій.

Нагадаємо, перший в історії Римо-Католицької Церкви - Папа-слов’янин - Іван Павло ІІ (у житті Кароль Войтила) побував в Україні у червні 2001 року. Загалом Папа Римський відвідав понад тисячу міст на всіх континентах, а на аудієнції у нього побувало близько 17 мільйонів людей. Нездійсненою мрією Івана Павла II так і залишилася поїздка до Росії.

1 травня 2011р. Папа Римський Бенедикт ХVI зарахував Івана Павла ІІ до лику Блаженних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus