USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Паспорти українців замінять мікрочіпами

20 Листопада 2010 13:48
В Україні внутрішні паспорти хочуть замінити пластиковими ID-картами, які діють зараз в багатьох країнах світу.

За неофіційними даними, така заміна може статися до 2015 року, проте директор Держдепартаменту ГІРФО МВС Євген Мамонов точної дати поки не називає, - пише ТСН з посиланням на "Сегодня".

Консорціум ЄДАПС запевнив, що технічно готовий робити такий документ вже зараз. Його вартість складатиме 13 євро (140 грн) за штуку (відпускна ціна бланка внутрішнього паспорта зараз - близько 15 грн).

Яка інформація буде в новому паспорті українця, поки не вирішено. "Окрім ПІБ, фото, прописки, відомостей про шлюб і дітей, можуть розпорядитися вносити ще і групу крові. В інших країнах у цьому документі є інформація про страховку та пільги громадянина, а от відомості про прописку і сімейний стан вважаються конфіденційними", - розповів заступник гендиректора ЄДАПС Олександр Драніков.

За його словами, такі ID-карти зараз є в офіцерів Інтерполу: розміром вони з водійське посвідчення і містять чіп з біометричними даними.

Ще раніше - в другому півріччі 2011 року - можуть з'явитися і нові закордонні паспорти. Теж з чіпами розміром з сірникову голівку, які можна буде поповнювати новими даними. "Введення таких документів - це ще й умова Європи для надання Україні так званої "дорожньої карти", - зазначив Драніков.

"Зараз вирішують, які саме біометричні дані будуть внесені на цей чіп. На ньому може міститися інформація про геометрію кисті руки, про овал обличчя, відбитки пальців і малюнок сітківки ока. Але від останнього поступово у світі відмовляються, тому що терористи навчилися використовувати очні краплі, які міняють малюнок", - додав він.

За словами Євгена Мамонова, впровадження таких чіпів допоможе ефективніше боротися з організованою злочинністю, адже чіп зберігатиме відбитки пальців, а їх неможливо підробити.

Для того, щоб запровадити такі документи, треба забезпечити Держприкордонслужбу, міліційні відділення і податківців пристроями, які б зчитували інформацію з чіпів. У МВС кажуть, що українцям не доведеться терміново міняти старі закордонні паспорти на нові. Старі будуть дійсні до закінчення свого терміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
tarasick Показати IP 20 Листопада 2010 14:12
"чіп зберігатиме відбитки пальців, а їх неможливо підробити." Дурниця. Сканер реагує навіть на листок з роздрукованим відбитком. А якщо порізати палець - то що, по новій перепрошивати чіп?
Українець Показати IP 21 Листопада 2010 14:43
Чіпові паспорти це прояв того як світова олігархія разом із сіоністами хоче контролювати кожну людину, в такий спосіб світовий уряд прагне встановити тотальний контроль. Детальніше про це читайте в Біблії в Новому Заповіті в Об'явленні Івана Богослова.
Exaboto до Українець Показати IP 21 Листопада 2010 21:58
в біблії є відповіді на всі питання. треба обовязково детальніше про це прочитати.
Українець Показати IP 21 Листопада 2010 18:25
Все вище сказане в цій статті є прологом до введення числа 666 світовим жидомасонським урядом. Одним з проявів цього є звуження в світі банкнотно монетного обігу і масове витіснення готівки пластиковими картками. До речі ПриватБанк котрий контролюється головою української єврейської общини Ігорем Коломойським агресивно проводить політику виведення монет та банкнот з розрахунків, зокрема переводять багатьох клієнтів на видачу копійкової здачі в електронну форму на рахунки. Взагалі вся міжнародна ліберастична система подає безготівкові розрахунки як щось прогресивне і їй підспівують наші дєрьмократи та економісти-ліберасти котрі сумують з приводу того, що в Україні сфера готівки в розрахунках між людьми займає більшу частку ніж за кордоном. Хоча насправді велика частка готівкових розрахунків це наша перевага тому, що маючи в кишені готівку людина незалежна. А гроші на рахунку система може в будь який момент заблокувати, під різним приводом і змусити людину робити те що вигідно системі оскільки людина не зможе скористатись заблокованими грішми.
Exaboto Показати IP 21 Листопада 2010 23:26
"введення числа 666 світовим жидомасонським урядом" :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus