USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Peace, Brothers & Sisters! – кредо DJ Артема Небо. ФОТО. ІНТЕРВ’Ю

2 Вересня 2013 19:00
«За годину-другу я гратиму на терасі одного з розважальних клубів рідного мені Луцька. Це відбуватиметься у компанії друзів, діджеїв і під час останнього цьогорічного літнього заходу сонця», - поділився роздумами в мережі DJ Артем Небо.
А вже наступного дня, на сторінці Вконтакте, він розповів друзям і шанувальникам, що після виступу у справжньому старовинному Замку Любарта, у нього було відчуття, ніби побував на лицарському балу середньовіччя. Щоправда, люди не у військових обладунках, а з бутиків.
Колишній лучанин, радіоведучий, резидент клубних вечірок і талановитий артист - DJ Артем Небо розповів Волинським Новинам про клубний стиль, образ діджея, рейтинги і власне життєве кредо.

Кожен приїзд DJ Артема Небо до Луцька – це робочий виїзд чи в гості додому?
У Києві живу і працюю 7 років. А сьогодні я в гостях вдома. За цей час ні до чого не звик: що я переїхав до столиці, що в Луцьку не живу, а гостюю. Хоча, на мою думку, все сталося так, як і мало бути. Я завжди шукав спосіб, як розвиватися. Багато чого доводилося робити, тому й досяг сьогодні того, що є. У Луцьку, вдома, я відчуваю підтримку близьких, рідних.
На якій зараз вершині DJ Артем Небо?
Моя кінцева ціль – небо, а тут я роблю те, що насправді подобається, і по-іншому не можу. Я зупинюся, якщо це перестане мені подобатися. Якоїсь остаточної вершини немає.

Ти пишеш чи зводиш музику? На якому творчому етапі зараз DJ Артем Небо?
Я її роблю і зводжу. Намагаюся трохи працювати в студії з другом, екс-лучанином, DJ Tokyo. І так повинно бути. Тому що діджей – це не банальна професія, якщо багато хто так думає. Що, мовляв, людина прийшла, заробила собі гроші, тільки відігравши дискотеку. Ні! До цього довго йдеш, багато працюєш, думаєш, робиш музику, створюєш образ. Навіть якщо взяти 10-20 треків, які тобі подобаються, і зробити з них повноцінний мікс, який будуть слухати люди – це також важко. Необхідно в собі виробити смак.
У якому стилі зараз працює DJ Артем Небо? Чи змінився він відтоді, як ти планував стати діджеєм, і зараз?
Як і раніше для себе вважав, що в клубі повинна звучати музика трохи агресивніша, потужніша, швидка – тек-хаус, техно, а в невеличких закладах – люблю завжди м’яку, красиву музику – діп-хауз.
Якою зараз є клубна культура?
Це риторичне запитання. Тому що постійно змінюються люди. Особливо, якщо гастролюєш, то в Сімферополі одне, в Києві інше, у Донецьку ще інше. І здавалося б, все ніби й схоже, а приїжджаєш в Луцьк – усе по-іншому. Потрібно по-різному ставитися до аудиторії.

Тобто, DJ Артем Небо постійно вивчає аудиторію, коли їде на гастролі?
І вона мене, і я її - завжди. Це як перше побачення - не знаєш чого очікувати. Треба бути струнким, красивим, підтягнутим - у музичному розумінні цих слів.
Наскільки DJ Артем Небо змінює свій зовнішній стиль?
У людині все повинно бути гармонійно. І книжки слід читати, музику слухати, в галереї ходити, батьків любити і до церкви ходити. Я думаю, що має бути всього потрохи. Адже діджей, як і артист, виходить на сцену. Його видно, а потім це ще й поширюється у соціальних мережах, тому за зовнішнім виглядом обов’язково треба стежити.
DJ Артема Небо працює ще й резидентом, а як часто доводиться їздити за межі України?
Насправді, раніше їздив частіше. Найкрутіший клуб, в якому довелося попрацювати, був у Єгипті. Часто гастролював у Білорусі, Росії. Там у мене вже багато друзів, хороших знайомих. Мені подобаються такі зустрічі.
Знаю, що DJ Артем Небо завжди вивчав рейтинги. Наскільки вони сьогодні дієві для кар’єри діджея?
Так, вони були і є зараз. І я почав відчувати, що це дуже сильний інструмент. Потрапляєш в рейтинги, і при цьому у тебе більше гастролей. Люди їх дивляться і голосують. Чесно кажучи, сказати, що зараз є єдиний показовий рейтинг – не можу. Є дуже багато сторінок у мережі, і люди й так можуть зрозуміти, на яке ти заслуговуєш місце, можна подивитися у мережі, де буває той чи інший діджей, послухати його музику. Тому що зараз рейтинги іноді купують, і я знаю особисто про таке явище.
Наскільки активно DJ Артем Небо користується соціальними мережами?
Дуже активно, бо у мене багато друзів. З колегами часто спілкуюся, інформуємо один одного про події, де зустрітися і коли, списуюся з арт-директором чи інше. Це дуже круто! Я колись читав у когось на сторінці, що якби апостоли жили зараз, у наш час, вони б були в соціальних мережах. То чому я цього не повинен робити?! У мене дуже багато друзів, з якими я хочу поділитися самим собою. Іноді просто думками, враженнями, і вони розуміють, який в Артема Небо настрій.
DJ Артем Небо поєднує роботу на радіо з клубним життям, як це було раніше?
Так, працюю на КISS-FM винятково ведучим. Хоча є декілька інформаційних, рекламних проектів, але іншим не хочу займатися, окрім творчості. І навіть те, що мені пропонували на радіо, кар’єрний зріст, він мені не потрібен поки що. Я розвиваюся у творчості і хочу щоб так було й надалі. Це більше мені приносить морального і матеріального задоволення.
Що для тебе робота – музика, радіо, а що із цього захоплення?
Усе залежить від того, скільки заплатять (сміється – ред.). Дуже банально, але вже вирішую на місці: граю за гроші, або це сьогодні моє захоплення. Але якщо серйозно, поки - це те й інше: робота у задоволення. Я так можу балансувати.

DJ Артем Небо дорогий діджей?
Для своєї мами я найдорожчий діджей у світі! Якщо замовити мене як діджея у клубі, все банально, бо я відштовхуюся від того, з ким працюватиму. От є компанії, наприклад, з якими мені подобається працювати. Їх політика – вони багато підтримують спорт та інші суспільно корисні рухи. І є компанії, з якими не хочу працювати, навіть за дуже великі гроші. Не хочу, щоб там фігурувало ім’я DJ Артем Небо. І ще є просто друзі, з якими граю. Але як для Луцька я буду дорогим діджеєм? Ніколи!
DJ Артем Небо і в благодійних акціях бере участь, чи не так?
Звичайно, і сподіваюся, що кожен повинен так робити. І не лише діджей. Абсолютно кожен із нас чимось займається і повинен часткою цього поділитися на благодійність – речами, їжею, будь-чим. На жаль, є дуже багато людей, які потребують нашої уваги.

Як, на твою думку, змінюється Луцьк за роки, коли ти живеш у Києві?

Він змінюється у кращу сторону і все більше мені подобається. Я за ним сумую, а коли приїжджаю, отримую дозу насолоди. Він завжди був чистим, давайте будемо чесними. Хоча і не вистачало часто моральності, порядності у стосунках між людьми. Проте, тут ще й дуже смачна кухня. Є модні суші, інші смачні страви, але де б я що не їв, найбільше люблю мамині вареники.
Ти виступив у замку Любарта. Як тобі такі заходи у стінах цього історичного місця?
Це дуже круто, що такий захід відбувся. Можливо, це буде певний поштовх для того, щоб Замок став популярним майданчиком для культурних заходів. Це візитна картка міста, і ми повинні показувати власну творчість. Я не кажу, що обов’язково запрошувати діджеїв чи організовувати спортивні заходи. Треба думати. Для багатьох це, навіть, буде зайвим приводом ще раз прийти у Замок. І дуже приємно, що згадали про мене, запросили. Наскільки я знаю, це вперше у Луцьку – діджей-парад у Замку. До речі, коли мої друзі приїжджали з Москви чи з інших міст, то обов’язково їх водив сюди, розказував історію величного Замку. Бо це наша твердиня.
Який головний життєвий месeдж DJ Артема Небо?
Peace, Brothers & Sisters! Хочеться, щоб у житті все розвивалося гармонійно, і ми у цьому світі. Щоб завжди могли поєднувати багато речей, і були підтримкою для близьких та рідних.
Розмовляла Олена П’ЯНИХ








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
TNT Показати IP 2 Вересня 2013 20:13
Заводы стоят, а в стране одни диджеи..
dj Показати IP 2 Вересня 2013 22:11
Не сперечаюсь що кількість діджеїв і тих хто себе ними називає збільшилась ло критичного рівня, але до заводів це немає жодного відношення.
Діджею до dj Показати IP 3 Вересня 2013 11:02
Там була гарна та влучна рифма. Але ж бдящі модери - потерли, що і не дивно. По ділу: стадо бездарів та ледацюх, не виробляють ні продукції, ні послуг, молодим, голожопим українцям тільки розваги в голові, нажаль...
Ігор Показати IP 3 Вересня 2013 08:46
Зачем работать и страдать - верней всего ди-джеем стать :)
Вова до Ігор Показати IP 3 Вересня 2013 16:15
+1. Йоу, бразаз енд сістаз, ол да нігаз ін да хауз, умц-умц-умц, тиц-тиц-тиц...
Боня Показати IP 13 Вересня 2013 12:38
А піджейкі, та то ті самі "Зачем работать и страдать". Взалагі позорисько їхні танці нічим не відрізниш від того як танцюють дівчата відвідувачки. Не знаю кого вони там зажигають до танців? А цей крикун, ой ну як їх там... еМ-Сі то взагалі вже заколєбав іноді таке несе....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus