USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Педофілів можна буде вичислити за тим, як вони набирають текст

28 Березня 2010 16:34
Вчені розробили особливу технологію, яка дозволяє визначити вік, стать і скласти психологічний портрет людини, що друкує на клавіатурі.
Про це інформує ТСН .
Педофілів, що використовують інтернет для пошуку своїх майбутніх жертв, можна обчислювати за характерним «почерком», по тому, як вони набирають текст на клавіатурі.
Як пояснив доцент університету Ньюкасла Рой Максіон, кожній людині властивий індивідуальний «клавіатурний почерк». Всі люди друкують з різною швидкістю і натискають на клавіші з різною силою.
Максіон провів у США серію досліджень, під час яких 50 добровольців просто працювали за комп'ютерами, а в цей час сенсорні датчики на їх пальцях фіксували кожен дотик до клавіш.
Після того, як зібрану інформацію обробили, з'ясувалося, що для ідентифікації особи друкуючого достатньо лише 10 ударів по клавішах.
Як сказав глава відділення комп'ютерної безпеки університету Ньюкасла Філ Батлер, цю технологію можна широко використовувати як в криміналістиці, так і для збільшення безпеки спілкування в інтернеті. Приміром, якщо дитина спілкується з кимось по комп'ютеру, то можна буде легко встановити, чи не веде з ним діалог якийсь дорослий, який видає себе за його ровесника.
Незабаром ця розробка буде представлена британській Раді з інженерної справи та наукових досліджень в галузі фізики. Вчені сподіваються на отримання гранту для проведення подальших досліджень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus