USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Першою в області серед жінок підкорила Ельбрус - лучанка

4 Вересня 2013 18:15
Оксана Корсун із Луцька - перша жінка-волинянка, яка з часу незалежності України підкорила Ельбрус. Пані Оксана пройшла пішки велику частину Кавказьких гір та Карпат, уміло сплавляється на байдарках і може вижити без благ цивілізації у глухому місці, інформує Слово Волині.

Такого року чи й місяця, аби Оксана Леонідівна кудись не йшла чи не їхала, вже й не пригадає: «Цей стиль життя – заслуга мого батька. Він помер рано, але за той недовгий час, який ми провели разом, навчив мене любити тподорожі. Коли приїжджали з Луцька у його рідний Горохівський район, йшли вдвох на день-другий у ліс, просто «пропадали».

Зі слів пані Оксани, вона щозими обов’язково буває в Карпатах – лише Говерлу підкорювала уже понад 40 разів! Літо не може уявити без сплаву на байдарках по Дністру. Походи, організовані Оксаною Корсун та її однодумцями, а вона очолює Волинське молодіжне об’єднання «Хорс», під силу не лише витривалим і фізично загартованим людям. Коли готує маршрут, враховує всі особливості групи й ніколи не дає непомірних навантажень.

Знаючи стиль мандрів із цією жінкою, подружжя часто беруть у подорожі й маленьких діток. «Знаєте, що роблять малюки під час сплавів на байдарках по Дністру? Мирно сплять! Беруть свої іграшки, з ними спокійненько пливуть і від тої абсолютної краси та спокою засинають», – сміється невгамовна туристка.

Окрім того, що мандрувати з Оксаною Корсун дуже цікаво, це ще й не надто дорого. Основна частина бюджету – доїзд до обраного початку маршруту і харчування: «Раціон вже відпрацьований до дрібниць. Готуємо смачно та поживно. Коли в похід ідуть діти, то якраз питання їжі найбільше цікавить батьків. Заспокоюю всіх, що харчування правильне, повноцінне, вся їжа щойно приготована, немає майонезів, кетчупів, чипсів».

Свою дочку Олесю Оксана Леонідівна вперше в мандри взяла дворічною. Тепер дівчині 15 і в житті під відкритим небом вона – як риба у воді.

Оксана Корсун не є педагогом, але в подорожах якраз і прагне того, аби люди ставали іншими у кращому значенні цього слова. Розповідає, як одного разу до групи потрапив хлопчина, який з першого дня заявив, що того й того не їсть, що не вміє чистити картоплю. А коли дитина через два тижні повернулася додому, їй дзвонила здивована мама і запитувала, що ж таке сталося, що син їсти вже вміє готувати! Але найбільше тішить те, що зміни відбуваються не тільки в якихось побутових нюансах. Порівняння того, яка людина дійсно є цікавою, в чому полягає краса – цьому не можна навчити в аудиторії.

«Людям іноді намагаються нав’язати думку, що туризм – це йти і нести рюкзак. Але ж це не так! Це, в першу чергу, дієвий засіб пізнання, самоосвіти і виховання, розкіш людського спілкування і отримання нових знань про країну, її природу, людей, процеси, які там відбуваються, це, зрештою, народна дипломатія», – аргументувала Оксана Корсун.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus