USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Понад 100 підприємств на Волині використовують радіацію

27 Квітня 2013 10:13
Більше сотні підприємств на Волині використовують джерела іонізуючого повітря.

Про це повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

За станом на 1 квітня 2013 року у Волинській області працюють 105 підприємств, організацій та установ, які використовують джерела іонізуючого випромінювання (ДІВ), у тому числі: в промисловості та науково- дослідних закладах - 15, лікувально-профілактичних установ - 90. Наразі ліцензовано 58 суб'єктів.

Згідно із затвердженим Держатомрегулюванням України плану ліцензування на 2013 рік, на січень-березень поточного року не передбачається ліцензування діяльності з використання ДІВ підприємствами, організаціями та установами Волинської області.

Проте до Держінспекції подали та зареєстрували 9 комплектів документів. Також видали дві ліцензії медичним установам, внесено зміни до трьох. Зараз - на розгляді один комплект документів на отримання ліцензії та три - на внесення змін до ліцензій.

Окрім цього, за січень-березень цього року провели п’ять планових і одну позапланову інспекцій. А 21-22 березня у Луцьку за участі та сприяння Північно-західної Держінспекції для лікарів-рентгенологів Волинської області провели навчальні курси «Радіаційний захист і забезпечення якості в медичній практиці».

У січні-березні 2013 року радіаційних аварій та інцидентів з джерел іонізуючого випромінювання на території Волинської області не зафіксували.


Довідково:
Північно-західна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки є територіальним органом Державної інспекції ядерного регулювання України і забезпечує реалізацію державної політики у сфері використання ядерної енергії на територіях Волинської, Рівненської, Тернопільської та Хмельницької областей. Держінспекцією здійснюється державний нагляд за дотриманням підприємствами, установами та організаціями Волинської області вимог законодавства України, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, умов виданих ліцензій у сфері використання ядерної енергії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Спортсмен Показати IP 27 Квітня 2013 21:06
А що таке "іонізуюче повітря" - ви читаєте те що пишете?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus