USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Попандопуло, Лев Дуров і Бі-Бі-Сі. ЩО СВЯТКУЄМО, КОГО ВІТАЄМО

23 Грудня 2009 09:44
Сьогодні, 23 грудня, народились актори Наталія Фатєєва та Лев Дуров, перша леді Франції Карла Бруні, директор луцької гімназії № 14 Марія Кардаш та директор луцького приватного підприємства  «АГУ» Вікторія Сікачова.
 
В цей день, у 1777 році народився російський імператор Олександр І – останній самодержавець, який опинився на троні в результаті перевороту і перший, хто переміг Наполеона.
 
У 1799 році народився художник Карл Брюллов – той, картину кого розіграли в лотерею і продали за 2500 рублів, аби викупити з кріпацтва Тараса Шевченка.
 
151 рік тому народився драматург і критик Володимир Немирович-Данченко, який разом із Костянтином Станіславським заснував Московський художній театр – майбутній МХАТ.
 
23 грудня 1924 року народився артист оперети Михайло Водяний, справжнє прізвище якого - Вассерман. Цього керівника Одеського театру музичної комедії, який тепер носить його ім\'я, став загальновідомим яскравою роллю Попандопула у кінокомедії «Весілля в Малинівці».
Цього дня у 1931 році народився актор Лев Дуров, виконавець ролей Сан Санича у фільмі «Не бійся, я з тобою», агента Клауса у «Сімнадцяти миттєвостях весни», капітана Де Тревіля у «Трьох мушкетерах». Через 3 роки після Дурова, у 1934 році на світ з’явилась актриса Наталія Фатєєва - дресирувальниця Зоя у фільмі «Три плюс два».
 
Сьогодні Японія святкує одне з найшановніших свят – день народження імператора Акіхіто, 125-ого у династії. Мікадо народився у 1933 році і його правління називають ерою Хейсей («досягнення всесвітнього миру»).
У Франції своє 42-річчя святкує Карла Бруні - модель та співачка, дружина президента Ніколя Саркозі. А у Грузії – голландка Сандра Рулофс, дружина Михайла Саакашвілі.
 
У 1873 році у Львові була створена перша українська національна академія наук – Літературне товариство імені Тараса Шевченка, котру не даремно вважають вітчизняною «кузнею кадрів» для науки.
 
Цього дня у 1913 році відбувся перший політ літака Ігоря Сікорського, 4-моторного біплана, найбільшого на той час бомбардувальника «Ілля Муромець». Цей політ став приводом для призначення на цей день Дня дальньої авіації ВПС Росії.
У 1922 році розпочало мовлення радіо Бі-Бі-Сі - Британська Телерадіомовна Корпорація. На сьогодні BBC - найбільша у світі за кількістю аудиторії телерадіокомпанія.23 грудня 1953 року Верховний суд СРСР виніс смертний вирок міністру внутрішніх справ СРСР Лаврентію Берії. Його звинувалити у змові для одноосібного захоплення влади. Цього ж дня Берія був розстріляний.
 
Завершують перелік вітання  любителям зимового і сніжного екстриму, які сьогодні відзначають Всесвітній День Сноубордингу. Їм та усім іменинникам «ВН» зичить надійних життєвих трас і позитивних емоцій!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus