USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Про що наступний роман луцького письменника Володимира Лиса

22 Листопада 2013 14:26
Луцький письменник Володимир Лис пише роман про свою бабусю. Про це він розповів у столичній книгарні «Є» під час презентації роману «Соло для Соломії», - інформує Gazeta.ua.

«Зараз працюю над романом про свою бабусю. Вона в мене була неймовірною. Знала багато приказок, легенд, молитов і замовлянь», - сказав письменник. «Вона була глибоко релігійною людиною. Але якимось дивним чином в ній це вживалося із язичництвом», - додав він.
Бабуся Володимира Лиса померла 40 років тому.

ЧОМУ «СТОЛІТТЯ ЯКОВА» ВОЛОДИМИРА ЛИСА ДОСІ НЕ ЕКРАНІЗУВАЛИ

«Якби у дитинстві мав той розум, що зараз, ходив би за нею і кожне слово записував. Але, коли почав відтворювати спогади про бабусю, виявилося, що багато чого пам'ятаю. Оце влітку і на початку осені кілька тижнів провів у рідному селі. Питав про свою бабусю. Хоч її ровесників вже немає на цьому світі, багато людей її пам'ятають. Вони розповіли безліч цікавого. Пригадали, як вона говорила, які молитви і замовлення знала», - сказав Лис.

«Написати цей роман - мій обов'язок. Інакше це кудись згине і піде у небуття», - додав він.
Також Володимир Лис розповів, що мріє написати роман на біблійний сюжет. «В мене є один сюжет, який вже давно мене мучить. Хочу якось пов'язати його із сучасністю», - сказав він.

«Єдине - щоб вистачило часу. Поки рука триматиме перо, я писатиму. В цьому плані я зануда, бо інших захоплень в мене немає», - додав Володимир Лис.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ВАня Показати IP 22 Листопада 2013 15:05
Вам,що нема про що більше писати тільки про цього Лиса і його дурні романи. Хай про Надю свою напише і скільки квартир на халЯву взяв.Не хочемо ми про нього читати,він нам не цікавий
Роман Показати IP 22 Листопада 2013 15:15
Ваня, ти хоч щось з його творів прочитав? Здається мені, що ні, інакше так не казав би
Критик Показати IP 22 Листопада 2013 16:12
Що ви носитеся з цим Лисом як з писаною торбою? Що більше немає толкових письменників? Ще про його Надю забули написати.
rt до Критик Показати IP 22 Листопада 2013 16:17
Да дійсно...
кум сусідки Наді Показати IP 22 Листопада 2013 17:46
А надя пише про свого лиса. Коло інтересів цієї сімї замкнуте. Пишуть вони без компютера, гусячими перами, як писав Герцен свого "Колокола". Давайте, кожен нехай напише про свою бабусю? А й, справді! І гусячим пером!?
Всім Показати IP 22 Листопада 2013 23:13
Шановні! Не заздріть, краще сядьте і самі щось напишіть! Не дано! А подружжя Лис молодці!
Виктор Показати IP 25 Листопада 2013 09:35
Володя, ты цiкава людина, а то що пишеш про своiх це дуже добре. Успiхiв тобi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus