USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Що впливає на ціну кавунів. ВІДЕО

12 Серпня 2013 08:19
Фермери, які вирощують кавуни на Херсонщині, нині перебувають у розпачі. Закупівельна ціна на товар цього року така низька, що селяни ледь покривають витрати, вкладені в баштани. Кавун, який, наприклад, доїхав із села на Херсонщині до Києва, стає дорожчим майже в 10 разів, — йдеться в сюжеті ТСН.

Що далі від поля, тим дорожчими стають кавуни. Якщо на баштані кілограм ягід коштує 35-40 копійок, то у Херсоні – на гривню дорожче, а у столиці – удвічі більше.

Селяни кажуть, на їхніх кавунах заробляють усі, крім них. На гуртовому ринку у селі Добропілля господарі збувають свій урожай за безцінь. Возити свою продукцію у великі міста самотужки селяни не можуть. Кажуть, що усі торгові місця на ринках розподілені між перекупниками. Через сильну спеку кавуни і дині на полях перестигають і печуться під сонцем. Перекупники про це знають, тому торгуються з селянами навіть за копійки. Спілкуватися з журналістами ніхто з них не хоче. А голова сільради бідкається, що від безпорадності селян місцевий бюджет буде дірявим, бо податок з прибутків нікому буде платити, що селянин, який виростив продукцію, не може її реалізувати
Іноді фермерські кавуни просто з поля закуповують мережі супермаркетів. Щоправда, і великі закупівельники диктують свої умови та, як можуть, збивають ціни. Серпень – це розпал сезону баштанних культур. Херсонські аграрії запевняють, що плоди нічим не колють і не обробляють «хімією», їх можна їсти без застороги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ден Показати IP 12 Серпня 2013 13:47
заъбали перекупи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus