USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Скарби часів Володимира Великого знайшли на Волині

20 Липня 2013 21:50
На території гімназії №4 Володимира-Волинського під час підготовки приміщення до нового навчального року віднайдено 14 об’єктів, які, як вважають учені, належать до доби князя Володимира Великого, - інформує газета День.

Попередні траншеї на території школи, розповідають, проклали у 60-70-ті роки минулого століття. Тоді будівельники не помітили археологічних знахідок у себе під ногами. Як повідомив прес-секретар державного підприємства «Рівненська старовина» Володимир Булига, через те, що скарб сильно пошкоджений, він потребує негайної реставрації.

Серед віднайдених предметів – срібна шийна гривня, пластинчастий і витий браслети, скроневі кільця «київського» типу, колти, хрестики й намисто. Зокрема, скроневі кільця датуються ХІ – першою половиною ХІІІ століття.

Поки на місці триватиме робота вчених, територію ділянки у центрі Володимира-Волинського убезпечать від будь-яких земляних робіт та будівництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
654 Показати IP 21 Липня 2013 10:03
Від мертвого осла вуха ,а не депозити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus