USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сьогодні – Всесвітній день футболу

10 Грудня 2009 16:57

10 грудня шанувальники найпопулярнішої гри на планеті відзначають Всесвітній день футболу, заснований за рішенням ООН.
За кількістю гравців і глядачів футбол вважається грою номер один у багатьох країнах світу. День футболу має на меті об\'єднати і спортсменів, і вболівальників, відданих цьому виду спорту.
Довідково:
Першу згадку про гру в м\'яч ногами було знайдено в китайських джерелах. У II столітті до н.е. гра під назвою цуцзю, що означає штовхати ногою, входила до обов\'язкової програми фізичної підготовки китайських воїнів. Однак футбол у тому вигляді, в якому він відомий зараз, з\'явився в Англії.
У Британії ще у VIII столітті організовували ігри в м\'яч як розвагу під час народних гулянь, але перші єдині правила і регламент гри були введені тільки в XIX столітті. Датою народження футболу вважається 1863 рік, коли була організована перша Асоціація футболу і складені правила, схожі на сучасні. Перший міжнародний матч відбувся 5 березня 1870 року між командами Англії і Шотландії, щоправда, глядачі тоді так і не побачили забитих м\'ячів. А з 1884 року на британських островах почали проводити перші офіційні міжнародні турніри.
У 1900 році футбол став повноправним олімпійським видом спорту, на Олімпіаді в Афінах у 1896 році проводилися лише показові футбольні змагання.
Сьогодні існує безліч різновидів футболу, в основному з меншою кількістю гравців - у тому числі футдаблбол (грається двома м\'ячами), пляжний футбол (грається на піску), футзал (міні-футбол), дворовий футбол (грається на будь-якому покритті на полях будь-якого розміру будь-якою кількістю людей), болотний футбол (грається на болоті), футбольний фрістайл (полягає у виконанні всіляких хитрощів і трюків).
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 13:01
Вперше почула про всесвітній день футболу. Тепер буду знати і вітати знайомих футболістів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus