USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Сьогодні чіпсам - 160 років

24 Серпня 2013 11:55
Створили чіпси випадково. Один із відвідувачів ресторану відмовився їсти подану йому смажену картоплю, оскільки, за його словами, шматочки були занадто товсто нарізані. Розлючений кухар тоненько подрібнив картоплю, посипав її сіллю та обсмажив в олії.

На подив самого шеф-кухаря клієнт просто не зміг приховати захоплення від цієї страви.

Це трапилося 24 серпня 1853 року. Місцем народження цієї популярної страви є містечко Саратога-Спрінгс, що в штаті Нью-Йорк.


Шеф-кухар, який приготував перші картопляні чіпси - Джордж Крам, який працював у ресторані готелю Moon’s Lake Lodge, повідомляє УНН.

Оцінивши винахід свого кухаря, ресторан включив чіпси в меню під назвою Saratoga Chips, що в перекладі означає «саратогські лусочки». Це був тріумфальний День народження чіпсів.

Поступово чіпси почали набирати популярності. У 1860 році Д.Крам відкрив ресторан, в якому на столах завжди стояли чіпси.
Популярність чіпсів з роками лише збільшується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus