USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сотні велосипедистів-патріотів у Луцьку

2 Серпня 2014 12:53
Більше двох сотень лучан та гостей міста долучилось до патріотичного велопробігу, який відбувся в рамках вело-екофесту від розважального комплексу «Адреналін». Перед початком дійства учасники хвилиною мовчання вшанували загиблих вояків, а перед тим, як рушити в дорогу, разом виконали гімн України.

Як зазначили організатори, такою акцією вони хотіли не лише відсвяткувати свій п’ятий день народження, але й звернути увагу містян на проблеми навколишнього середовища та пропагувати здоровий спосіб життя. Мовляв, зважаючи на розміри Луцька, велосипед є чудовою альтернативою громадському транспорту, адже деколи дістатись від однієї точки міста до іншої набагато швидше на двохколісному «коні», ніж, скажімо, маршруткою. Тим паче, що такий вид транспорту є абсолютно екологічним, а їзда на ньому позитивним чином впливає на здоров’я.

Свою «зелену» позицію організатори вело-екофесту пропонували гостям та учасникам висловити символічними стрічками та надувними кульками, які кріпили на транспортних засобах.
До участі у велопробігу долучилось більше двох сотень люду: від дітлахів, на «Тисах» та «Айстах», до спортсменів на байках, що вартують не дешевше вживаного автомобіля. Серед присутніх були не лише лучани, але й гості міста.

Наприклад, пан Роман приїхав погостювати в Луцьк та вирішив взяти участь у патріотичному дійстві. Чоловік каже, що завітав з Криму, де він проживає, зберігши українське громадянство.

«Приїхав в гості до «злих бандерівців», - жартує чоловік та ділиться позитивними враженнями від візиту.
Перед урочистим стартом ведучий фесту закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання воїнів, які віддали життя в боротьбі за Україну на Сході, після чого прозвучав гімн України.
Колона під українським прапором у супроводі працівників Державтоінспекції та карети швидкої допомоги рушила від розважального комплексу «Адреналін Сіті» вулицею Конякіна, зробила коло та повернулась на місце старту. Під час руху учасники скандували гасло «Слава Україні!».
Зазначимо, що окрім, власне, велопробігу, всіх бажаючих запрошували відвідати фестиваль вуличної їжі та взяти участь в лотереї, головним призом якої є сертифікат мережі «Велозона» на суму в 5000 гривень. Дійство триватиме до 14:00, після чого організатори оголосять переможців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Патріот Показати IP 2 Серпня 2014 14:35
так радісно стало! Як багато у нас патріотів у фітнесцетрах, у ресторанах та барах, на естрадних концертах, на бандерштатах усіляких!! Патріотам на горних вєліках- СЛАВА!!!
Famous Grouse Показати IP 2 Серпня 2014 17:58
Ти не патріот, а мра*ь, якого ти поливаєш всіх лайном, чому ж сам не на передовій? Анонімні плюсувальники, такі ж сцикуни як і ти
Анонім Показати IP 2 Серпня 2014 23:06
коментар було видалено
Руслан Показати IP 4 Серпня 2014 15:26
Я був на велофесті, і мені геть не сподобалось, що цей сугубо комерційний захід маскують патріотичними гаслами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus