USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Стартує російсько-український автопробіг, де «засвітяться» Янукович і Медведєв

13 Вересня 2010 11:49
Російсько-український автопробіг, присвячений 100-річчю першого автомарафона на приз імператора Миколи II, стартує в понеділок в Царському Селі під Петербургом.

Учасники пробігу проїдуть через Великий Новгород, Твер, Калугу, Брянськ і Чернігів. Очікується, що 18 вересня автомобілі завершать пробіг у Києві. Частина маршруту пройде в режимі ралі, - , повідомили «Подробиці».

«У змагальної частини візьмуть участь артисти, журналісти, відомі діячі шоу-бізнесу. Переможців визначить професійна команда суддів», - говориться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, в автопробігу також візьмуть участь президенти Росії та України Дмитро Медведєв і Віктор Янукович.

«Як очікується, 17 вересня президенти візьмуть участь у заходах, присвячених 100-річчю першого автопробігу на приз імператора Миколи П за маршрутом Санкт-Петербург - Київ», - повідомила прес-секретар президента РФ Наталія Тімакова.

«Медведєв і Янукович особисто пройдуть частина маршруту по території Росії і України за кермом автомобілів», - зазначила Тімакова.

За її словами, «після участі в автопробігу планується церемонія спільного покладання вінків до монумента в пам'ять радянських воїнів, загиблих в роки Великої Вітчизняної війни у селі Бачівськ Сумської області України».

«Як очікується, президенти продовжать спілкування з актуальних питань двосторонніх відносин в неформальній обстановці в резиденції Завидово (Тверська область) 18 вересня», - додала прес-секретар.

Відповідаючи на запитання про автомобіль, на якому президент Росії пройде частина маршруту автопробігу, Тімакова повідомила, що їм стане «Перемога» 1951 року випуску, що знаходиться у власності Медведєва.

Вона нагадала, що президент Росії вже не раз приїжджав на різні заходи за кермом цієї машини, зокрема, у травні цього року в Волоколамський район Підмосков'я, де проходили заходи в пам'ять про героїв-панфіловців.

Організатори сподіваються, що автопробіг відродить історичну гонку, яка проводилася імператорським російським автомобільним суспільством щорічно з 1910 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus