USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Судовий «Процес» - у луцькому нічному клубі. ФОТО

30 Вересня 2013 10:52
Майданчиком для вистави за творами Франца Кафки стало приміщення колишнього нічного клубу «XXI сторіччя».

Спектакль став останнім у триденній конкурсній програмі міжнародного театрального фестивалю «Мандрівний вішак», що відбувся за підтримки «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Білоруський театр «Крылы халопа» поєднав у виставі роман Франца Кафки «Процес» та оповідання «Вирок» та «Перед Законом». Головним мотивом творчості театралів з Бресті є реакція на необмежену владу. Цікаво, що роль головного героя роману Йозефа К. зіграла акторка.

Відповідно до сюжету, Йозеф К. у день свого 30-річчя дізнається, що його заарештували без пояснень, однак йому дозволяють працювати. Головного героя переслідують працівники химерної бюрократичної організації, запрошують на судові засідання, пропонують послуги адвоката, так і не пояснивши, у чому Йозефа К. звинувачують.
























У сюжет вистави театрали вплели також два притчові оповідання Франца Кафки на тематику покарання та закону. В одному з них головний герой топиться у річці відповідно до вироку, який виніс йому батько, заборонивши одружуватися.







В оповіданні «Перед Законом» чоловік усе життя проводить перед брамою до Закону, не наважуючись увійти зі страху перед стражем. Як дізнається він перед смертю, ця незачинена брама була призначена лише для нього.

У фіналі вистави Йозефа К., напередодні його 31-ого дня народження, страчують ударом ножа в груди. Він не чинить опору, хоча так і не знає, у чому полягає його провина.

Спектакль за творами видатного модерніста отримав дуже велику підтримку глядачів, які проводжали білоруських акторів зі сцени вигуками «браво».







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus