USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Таджикам заборонять розлучатися по смс

13 Квітня 2011 17:04
Рада улемів Таджикистану хоче офіційно заборонити можливості розлучатися за допомогою відправлення СМС-повідомлень.

Про це заявив 13 квітня голова урядового Комітету у справах релігій республіки Абдурахім Холіков.

Відповідно до ісламських традицій, для розірвання шлюбу чоловікові необхідно тричі сказати дружині слово «талок», після чого шлюб буде вважатися розірваним.

Виявляється, багато таджиків, що живуть і працюють у Росії знайшли собі нових дружин поза батьківщиною. Вони вважали за краще не їхати додому розлучатися, а тричі надіслати смс-повідомлення з відповідним словом.

«Подібне розірвання шлюбу за допомогою СМС є нелогічним, нерозумним і недоречним, а також суперечить як світським законам, так і законам Шаріату», - сказав Холіков.
Найближчим часом очікується позитивне рішення Ради з цього питання.

«Сім'ї не повинні розпадатися, однак якщо виникла необхідність у розлученні, то наші чоловіки повинні поставитися з повагою до жінки, і належним чином повідомити про своє рішення у присутності своєї дружини», - сказав голова Комітету.

Нагадаємо, на початку лютого єрусалимський суд у сімейних справах задовольнив позов жінки-мусульманки, чоловік якої розлучився з нею за допомогою відправки sms-повідомлення про розлучення, не надавши дружині можливості відповісти.

Також раніше повідомлялося про мешканця Катару, який випадково розлучився зі своєю дружиною під час розмови по Skype, - повідомляє Кореспондент.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus