USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Терористи та заручники у луцькій синагозі. ФОТО

28 Вересня 2013 10:21
Трагедію «Беслан», про події, що вразили увесь світ, побачили лучани у виконанні Юнацького театру «Teatrali» з Тбілісі (Грузія).

Вистава відбулася 27 вересня у колишній луцькій синагозі, що на вулиці Данила Галицького, у рамках міжнародного театрального фестивалю «Мандрівний вішак».

П’єса присвячена жахливим подіям, що відбулися 1-3 вересня 2004 року у Школі №1 міста Беслан, що в Північній Осетії (Російська Федерація).

Центральною постаттю вистави є дівчинка, яка єдина зі свого класу лишилася живою. Вона згадує ті дні та години, які діти провели у шкільному спортзалі у якості заручників. Виставу показували у спортивному залі ОДЮСШ «Олімп», тож дійство виглядало моторошно правдоподібно.





Дівчинка розповідає про однокласників та їхні героїчні вчинки - багато хто з дітей пожертвував собою, щоб врятувати своїх ровесників.












В уяві головної героїні відтворюються і події, які відбувалися напередодні першого вересня – приготування до дня народження однокласника з подругами та події страхітливого дня.





Однокласниця дівчинки простояла з піднятими руками понад три години для того, щоб терористи погодилися відпустити першокласницю.










Хлопчик, який не був у школі першого вересня, дізнавшись про те, що його друзі потрапили у полон, з білим прапором подолав усі перешкоди, щоб потрапити всередину школи.



В одному з терористів прокидаються людські почуття, коли хлопчик-заручник просить води, проте шляху назад для терориста немає.





Зворушлива сцена закоханих школярів, під час якої хлопчик дає коханій ключ від шафки, у якій зберігаються його вірші про неї. Якщо він загине, дівчинка зможе забрати ці вірші.




У фіналі вціліла дівчинка знаходить альбом свого класу, у якому немає її прізвища. Вона хоче записати його, але загиблі однокласники забирають альбом.














Незважаючи на те, що вистава відбувалася грузинською мовою, щира емоційна гра юних акторів зворушила глядачів, які віддячили театралам тривалими оплесками.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталя Показати IP 28 Вересня 2013 20:34
Дякую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus